Pots fer donatius a través del web de La Marató de TV3 o al telèfon 902 11 50 50

La Marató de TV3 és un projecte solidari impulsat per Televisió de Catalunya i la Fundació La Marató de TV3 i enfocat a obtenir recursos econòmics per a la investigación científica de malalties que, ara per ara, no tenen curació definitiva.

Però La Marató de TV3 va més enllà de l’obtenció de fons. Té una important tasca de sensibilització de la població catalana respecte a les malalties a les quals es dedica i a la necessitat de potenciar la recerca científica per prevenir-les i/o curar-les. Per a La Marató és tan important la recaptació de diners com la divulgació científica, la conscienciació i l’educació de la societat en la cultura científica.

La Marató 2014: malalties del cor. A Catalunya, una de cada quatre persones mor a causa d’una malaltia del cor. Poden afectar tothom, tant homes com dones, i a qualsevol edat: des de nadons fins a gent gran. Les malalties del cor són la primera causa d’ingrés hospitalari i fan perdre molta qualitat de vida a les persones que en són víctimes.

Begues

Aquest diumenge, la Regidoria de Salut, en col·laboració amb altres entitats, organitzen actes i tallers solidaris per recaptar fons per a La Marató de TV3.

Es faran diversos espectacles i tallers al passeig de l’Església des de les 11 fins a les 14 h per recollir diners per a la investigació sobre les malalties del cor. Aquests actes s’emmarquen dins les activitats de La Marató de TV3 d’enguany.

Collbató

La població torna a submergir-se en la tradició i en la proximitat de les festes nadalenques amb la Fira de Nadal. Entre el més destacat trobarem novament als carrers del nucli antic les parades de productes artesans i d’alimentació a més d’aquelles dedicades a les mercaderies pròpies d’aquestes dates.

Però la fira també vindrà acompanyada de més d’una vintena d’activitats paral·leles. Així trobarem aquelles que es relacionen amb la celebració del Nadal com poden ser una cantada de nadales o la recollida de cartes per a ses majestats els Reis Mags amb d’altres vinculades amb l’artesania i la tradició com el tasts d’oli o activitats de caire cultural una presentació literària al Casal de Cultura o el lliurament dels premis del concurs de fotografia del calendari municipal.

Cornellà

Aquest diumenge de 10 a 21 hores té lloc la tercera edició de la Fira de Santa Llúcia, amb un 20% més d’expositors que l’anterior: 100 carpes d’artesans de Cornellà amb tot un ampli ventall de productes d’artesania, de restauració, nadalencs, de joguines, de flors, d’arbres i de petits ornaments. A més, també s’instal·laran 15 carpes on estaran ubicades entitats socials i solidàries de la ciutat. Estarà ubicada al voltant de la zona de l’Ajuntament, a la part superior de la rambla d’Anselm Clavé, la plaça de l’Església i la plaça dels Enamorats.

També tindrà una vessant familiar i lúdica amb activitats paral·leles com petits concerts, tallers, degustacions gastronòmiques, sardanes o castellers, a més de diverses iniciatives per recaptar fons per la Marató de TV3. Durant tot el dia, a l’escenari de la plaça de l’Església, hi haurà actuacions i, a més, s’instal·laran un photocall i una carpa amb un ajudant del Mag Maginet, perquè els infants puguin escriure la seva carta als Reis Mags.

Gavà

La Televisió de Catalunya transmetrà en directe la Festa de l’Ésser del Mil·lenni en el marc de La Marató de TV3

L’Ésser del Mil·lenni marxarà avui cap a Barcelona per a la celebració, per segon any consecutiu, de la festa de Cap d’Any que organitzen els seus creadors, la companyia teatral La Fura dels Baus. Tornarà a casa a principis de 2015.

L’adéu esdevindrà una gran festa a la qual està convidada tota la ciutadania. Amb el nom d’Un cor a ritme de Xerinolis, les entitats de cultura popular i tradicional de la ciutat han preparat un ampli programa d’activitats. La festa s’iniciarà a les 17 hores i l’escenari serà el parc del Mil·lenni. La Televisió de Catalunya retransmetrà en directe aquesta celebració coincidint amb La Marató de TV3. Les persones assistents podran participar-hi mitjançant una encesa d’espelmes solidària. La recaptació es destinarà íntegrament a La Marató.

L’acte comptarà amb la participació de les entitats de cultura popular i tradicional de la ciutat com la Companyia General del Foc. Hi participaran l’Agrupació de Gegants i Gegantons, l’AEiG Roc del Migdia, els Bastoners de Gavà, els Castellers de Gavà, la Companyia General del Foc, Sonaquetomba, l’Esbart Dansaire Brugués, la Unió Muntanyenca Eramprunyà, els Grallers L’Anguila, el grup de gralles dels Bastoners de Gavà i la participació de DeuDeVeu, el grup guanyador de la primera edició del programa “Oh happy day”.

Martorell

’Associació de Veïns del Pont del Diable tornarà a recollir fons per a la Marató de TV3 d’aquest diumenge organitzant el dinar i el mercat solidaris durant tot el matí a la plaça de les Hores. L’Aula de Teatre organitzarà una marató d’actuacions al Centre Cultural, els Grallers de Martorell vendran xocolata calenta solidària i el Museu Vicenç Ros acollirà la II Gal·la Show d’estilisme i complements.

Una quinzena de voluntaris, entre els quals els vuit membres de junta de l’Associació de Veïns, promouran a la plaça de les Hores una matinal solidària amb la Marató de TV3 que començarà a les 10.00h amb la recollida del menjar que portin fet de casa els martorellencs i la instal·lació d’una parada on la gent podrà portar objectes perquè siguin posats a la venda.

El president de l’Associació de Veïns del Pont del Diable, Àngel Antón, explica que “un any més, recollirem tot el menjar que portin fet de casa els martorellencs. El distribuirem en caixetes i el posarem a la venda a partir de les 12.00h, i qui el compri se’l podrà endur a casa o bé menjar-se’l allà mateix”.

A més, també hi haurà una parada per recollir objectes de tot tipus, que es posaran a la venda. I per acabar d’atraure el personal, la Colla de Geganters farà pels volts del migdia una cercavila per la Vila amb guardioles solidàries i també s’instal·larà un estand ambientat en l’època medieval.

Els beneficis de tot plegat aniran destinats a la investigació contra les malalties coronàries, que és la causa de la Marató de TV3 d’enguany. Antón considera que “és molt important col·laborar en aquestes causes, que serveixen per avançar en la investigació. Qualsevol de nosaltres pot necessitar-ho i ajudem d’una manera divertida, tot rient i participant, fent barri i fent poble”.

 Sant Feliu

Durant la jornada hi ha previstes diferents activitats obertes a la ciutadania per tal de recaptar fons i col·laborar amb la iniciativa solidària.

Una de les activitats que es durà a terme durant tot el dia és la proposta “Un pas de gegant” que organitza l’Agrupació Cultural Folklòrica. Des de les 10 h del matí i fins a les 19 h els gegants aniran fent passes per la plaça de la Vila cada vegada que algú faci una donació en benefici de La Marató.

Durant tota la jornada de diumenge també se celebrarà al Karting de Sant Feliu el campionat 6to6 Michelin Karting Gp. A partir de les 11, i al llarg del matí, es farà el registre de pilots i les proves classificatòries en dues tongades de 12 equips i 48 pilots cadascuna. De 14 a 16 h, es calcularan els temps mitjos de cada equip i es comunicarà als pilots per a quin GP s’han classificat (GP1 o GP2). A la tarda tindran lloc les carreres i, a les 21 h, es farà la cerimònia de lliurament de premis GP1, GP2 i GP3. La convocatòria del públic s’ha establert a partir de les 18 h i la connexió amb La Marató de TV3 serà a les 19.30 h.

La companyia Blackout també participa en la iniciativa aquest diumenge amb la proposta Battle benèfica 3vs3 all styles, que començarà a les 17.30 h al Casino Santfeliuenc. Tothom qui ho vulgui podrà participar fent una aportació de 3 €.

La plaça de la Vila també acull avui, de 10 a 14 h, el Mercat de Nadal, on es podran comprar tota mena de plantes i flors de Nadal, així com els tradicionals avets nadalencs i altres ornamentacions característiques d’aquestes dates. Hi haurà també parades d’objectes d’artesania solidària, regals, productes provinents del comerç just i dolços nadalencs.

El món de la rosa també tindrà protagonisme al Mercat que acull tota mena d’objectes artesans elaborats pels membres de l’Associació Amics de les Roses com ara sabó, melmelada, encens o ambientadors creats a partir de roses. Entre els paradistes hi ha també membres del grup d’artistes FiraArt que exposaran i posaran a la venda les seves obres.

Sant Just

L’Associació Santjustenca per la Marató de TV3 i entitats locals han sumat esforços per organitar un matí amb diferents activitat solidàries amb l’objectiu de recaptar fons que es destinaran a la gala solidària que impulsa la televisió catalana i que, enguany, es dedica a la investigació de les malalties del cor. Serà aquest diumenge, 14 de desembre a partir de les 11h, a la Sala Municipal de l’Ateneu. El preu de l’entrada solidària són 3€.

La iniciativa va sorgir de Just Gospel Cor, que volia fer un concert solidari per aquesta causa. A partir d’aquesta idea, l’Associació Santjustenca per la Marató de TV3 -creada recentment-, amb la col·laboració de l’Ajuntament i d’entitats i comerços del municipi ha coordinat la jornada de diumenge.

Sant Vicenç dels Horts

Sant Vicenç se suma aquest diumenge un any més als actes en motiu de La Marató de TV3. Durant tot el dia, el poble acull activitats musicals, balls, cultura popular, tallers infantils, bingo popular, inflables…

Es duu a terme a diferents espais del municipi: Al camp de futbol municipal de la Barruana, la plaça de la Vila i, en cas de pluja, a la pista polivalent municipal Francesc Macià. I les activitats es concentren de les 10 a les 14 h i de les 16 a les 19 h.

Podeu conèixer tots els detalls aquí .

Vallirana

La Ramba de la Sobirania acull la quarta edició de la Fira de Nadal. Un espai que es consolida amb un ampli programa d’activitats pensat especialment per als més petits de la casa: inflables, tallers, espectacles, contes, animació, la visita del Pare Noel…

La Fira de Nadal també destaca un any més per la solidaritat, ja que és un espai perquè la ciutadania pugui col•laborar amb la Marató de TV3 i en diversos actes solidaris com el taller de pintar galetes (COC), que destinarà els beneficis del taller a aquesta causa.

A més, a Torrelles al CEM Can Roig, hi haurà un Torneig Escolar d’hoquei també en col·laboració amb La Marató, organitzat pel Club Patí Torrelles i a Sant Climent aquesta tarda, al Casal de Cultura un bingo solidari amb La Marató.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here