La iniciativa municipal “Vols jugar amb nosaltres” ha estat triat el millor projecte PAAS dins de l’àmbit educatiu per a la promoció de l’alimentació saludable i l’activitat física. L’alcalde de Sant Andreu, Enric Llorca, va rebre de mans del Conseller de Sanitat, Boi Ruiz, el premi al millor projecte PAAS 2014 pel programa d’oci actiu que, sota el nom “Vols jugar amb nosaltres?”, realitza l’Ajuntament de Sant Andreu per fomentar l’alimentació saludable i l’activitat física

L’alcalde va rebre el premi en el context de les VII Jornades del PAAS (El Pla integral per a la promoció de la salut mitjançant l’activitat física i l’alimentació saludable) celebrades a l’Auditori de Caixa Fòrum de Barcelona.

El programa d’oci actiu “Vols Jugar amb nosaltres?” de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha estat escollit entre els 38 projectes de tota Catalunya que s’han presentat en aquesta 3a edició dels premis PAAS.

Per unanimitat del jurat, integrat per representants de la Societat de Salut Pública de Catalunya i de Balears, el Consell Català de la Nutrició de l’Institut d’Estudis Catalans, l’Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació, el Consell assessor de l’Activitat Física, la Secretaria General de l’Esport i de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, ha estat escollit el millor en l’àmbit educatiu ja que, com assenyala la Generalitat, “destaca el treball interdisciplinari orientat a millorar la pràctica d’activitat física entre els infants del municipi, generant espais lliures i zones esportives segures i fomentant la cohesió social mitjançant l’oci actiu al municipi”.

El programa “Vols jugar amb nosaltres?”, que l’Ajuntament realitza en col·laboració amb el Patronat d’Esports, s’emmarca dintre del programa municipal de prevenció de l’obesitat, i fomenta entre els nens i nenes d’educació primària la pràctica de l’activitat física mitjançant el joc a l’aire lliure.

Aquest programa, consisteix en sessions d’una hora de jocs tradicionals, totalment gratuïtes, que es realitzen de dilluns a divendres (durant el curs escolar) i que estan dirigides per un monitor de lleure en diferents espais oberts del municipi, oferint als més petits l’oportunitat d’incorporar a la seva vida quotidiana un oci actiu saludable.

El Programa PAAS, va ser elaborat pel Departament de Salut de la Generalitat en resposta a l’increment observat en la prevalença d’obesitat, d’acord amb l’estratègia mundial de l’OMS i de l’estratègia NAOS del Ministeri de Sanitat i Consum (Estrategia per a la Nutrició, Activitat Física i Prevenció de l? Obesitat).

En aquest context, es van crear els premis PAAS que tenen com objectiu identificar, reconèixer i difondre els projectes o iniciatives que millor hagin contribuït a assolir els objectius del PAAS en els següents àmbits d’actuació: educatiu, sanitari, comunitari, laboral i d’investigació.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here