L’acte que va comptar amb la participació de les entitats de cultura popular i tradicional de la ciutat baixllobregatina, es va retransmetre en directe per TV3 dins l’especial de la Marató

La ciutadania es va aplegar ahir a la tarda al Parc del Mil·lenni per acomiadar a l’Ésser del Mil·lenni, que per uns dies deixa Gavà, tal i com ja va succeir l’any passat, i marxa a Barcelona per protagonitzar la festa de Cap d’any que es farà la nit del 31 de desembre a l’avinguda Maria Cristina i on s’espera la presència de prop de 80.000 persones.

La festa d’ahir per la tarda, per dir adéu a la gran escultura de ferro de la Fura dels Baus, va comptar amb la participació de les entitats de cultura popular gavaenques com els bastoners, els grallers de l’Anguila, els Sonaquetomba, els Castellers, la Companyia General del Foc, els Geganters, l’Esbart Brugués i l’UME.

Desde les 17 hores van dançar i animar la vetllada sota el lema “Un cor a ritme de Xerinolis”, però el moment culminant es va viure al voltant de les 18 hores quan TV3 va connectar en directe en el seu especial de La Marató, en aquesta edició dedicada a les malalties del cor.

Va ser llavors quan es va acabar d’omplir el cor d’espelmes que des de feia estona estava encès, amb la que va col·locar Pau Morales, un nen de Gavà que pateix distròfia muscular i que fa unes setmanes va ser notícia per les mostres de solidaritat que va rebre.

Cal destacar també l’actuació del cor DeuDeVeu, guanyador de la primera edició del programa “Oh happy day” que va interpretar a ritme de gospel “Video kill the radio star”. Tot seguit, la Cia. General del Foc va encendre literalment l’Ésser del Mil·lenni mentre s’elevava.

Des de la Fura dels Baus, un dels seus directors, Pep Gatell, assegurava que “el resultat ha estat molt més espectacular del que m’esperava. Estic molt content de com ha anat i de la gran participació de les entitats de Gavà en aquesta festa així com de tota la gent que ha vingut de públic”.

L’Alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, també va voler “agrair la participació de les entitats en aquest acte i de tota la gent que ha vingut a veure aquest show que ha estat espectacular”. Sánchez va definir l’Ésser del Mil·lenni com un icona de Gavà i va assegurar que “és un orgull que pugui ser protagonista en la gran celebració del Cap d’Any a Barcelona. Crec que esdevé una bona forma de promocionar la nostra ciutat i la nostra cultura”.

L’Ésser del Mil·lenni tornarà a Gavà el 2 de gener. Mentrestant el seu lloc l’ocupa L’Home de la Graella, una rèplica en miniatura de l’original on els més petits hi poden penjar els seus desitjos per a l’any nou.

El Mercat de Sant Nicasi

El tradicional Mercat de Sant Nicasi es va poder visitar durant el cap de setmana, i encara hi és avui des de les 11 a les 21 hores, a la Rambla, des de la plaça de Jaume Perich fins a la rambla de Salvador Lluch.

De les 136 parades que hi participen enguany, 35 són gavanenques. Al Mercat s’hi poden trobar productes dels sectors de l’alimentació, la restauració, la roba, l’equipament de la llar i productes naturals i, a més, prendre alguna cosa a les terrasses, cafeteries i restaurants de la Rambla.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, va visitar el mercat divendres i va poder comprovar l’animació que des del moment de l’obertura hi havia. Per a l’alcaldessa el mercat de Sant Nicasi és “una nova oportunitat per conèixer el nostre comerç, el comerç de proximitat. Desitgem que aquestes jornades siguin profitoses pels comerciants, que sigui un bon cap de setmana per donar a conèixer el seu producte i on es troben durant l’any per atendre la demanda comercial de la ciutadania”.

En el marc d’aquest cap de semana festiu per a Gavà, es van duur a terme moltes activitats com la Fira Infantil, la trobada de puntaires, o el Festival d’Hivern del Centro Cultural Andaluz de Gavà.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here