L’Ajuntament de la localitat baixllobregatina premia la reducció del consum energètic amb una aportació econòmica equivalent al 50% de l’estalvi assolit l’any 2013

Cinc escoles públiques de Sant Boi van aplicar el 2013 la metodologia del projecte europeu Euronet 50/50. Les mesures d’eficiència que van incorporar al llarg de l’any els van permetre reduir el consum d’electricitat i gas natural en més de 190.000 kWh i generar un estalvi conjunt de més de 18.000 euros.

L’ Ajuntament , que és qui paga les factures del consum energètic als centres educatius, ha premiat aquest esforç amb una aportació econòmica equivalent al 50% d’aquesta quantitat i encara s’estalviarà de les seves pròpies arques el 50% restant.

Les escoles públiques que apliquen la metodologia Euronet 50/50 a Sant Boi, mitjançant un conveni amb l’Ajuntament, són: Montbaig, Amat Verdú, Benviure, Barrufet i Maria Fernández Lara .

Aquests centres educatius han aconseguit consumir globalment, l’any 2013, 190.000 kWh d’energia final (electricitat i gas natural) menys que la mitjana de referència del període 2010-2012, la qual cosa representa una reducció de 41.000 kg de CO2 emesos a l’atmosfera i un estalvi econòmic calculat en 18.000 euros .

La creació de ‘equips energètics’ encarregats de vetllar per una correcta gestió dels centres és la més important de les mesures aplicades a tots els centres. Aquests equips s’encarreguen d’aturar la il·luminació d’aules i passadissos quan no s’usen o hi ha suficient llum natural, aturar radiadors, adequar l’horari d’ús de la calefacció a les condicions climatològiques, mantenir els equips en stand-by durant períodes nocturns o festius, etc.

L’ Escola Maria Fernández Lara és la que més estalvi va generar l’any 2013, gràcies a la seva gestió energètica i a l’ aïllament dels tubs de calefacció a la sala de calderes.

Altres mesures dutes a terme als centres són, per exemple, la millora de la gestió de portes i finestres (Barrufet), la sustitució de les estufes elèctriques a cicle Infantil (Benviure), l’inici de la sectorització de l’enllumenat de les aules (Amat Verdú) o la senyalització de la importància de l’estalvi energètic en diferents espais del centre (Montbaig).

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here