Ubicat a Martorell, el nou centre s’emmarca en l’estratègia industrial catalana que promou la reindustrialització com a base del canvi de model econòmic per a la creació d’ocupació de qualitat. El centre està adscrit al Servei d’Ocupació de Catalunya i impulsarà un model de formació professional integrada per al sector automoció

El Govern va aprovar ahir el decret de creació del Centre de Formació Professional d’Automoció, una aposta emmarcada en l’estratègia industrial de Catalunya que promou la reindustrialització com a base del model econòmic per a la recuperació i la creació d’ocupació de qualitat.

Amb seu a Martorell, el nou centre està adscrit al Servei d’Ocupació de Catalunya i s’ubica en un edifici de més de 10.000 metres quadrats, que es posarà en marxa el 2015. El centre impulsarà un model de formació professional integrada per al sector de l’automoció, tal i com preveu el III Pla de Formació Professional de Catalunya en un dels seus eixos estratègics.

En la roda de premsa posterior a la reunió del Govern, el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, va destacar que “aquest centre de formació es estratègic, és una suma d’esforços entre administracions i agents privats per crear un gran centre de formació de l’automoció”.  Puig va remarcar que “amb aquest centre farem mes formació professional i es farà de forma professional i integrada”.

En base a aquest model formatiu s’impartirà formació professional inicial dual (seguint el model alemany), formació professional per a l’ocupació (tant per a persones en atur com per a treballadors en actiu), formació a mida segons la demanda de les empreses de l’automoció i serveis a empreses i persones (acreditació de competències o itineraris formatius, entre d’altres).

El centre comptarà amb la col·laboració del Clúster de la Indústria de l’Automoció de Catalunya, que garantirà una oferta formativa adaptada a les necessitats presents i futures de la indústria de l’automoció.

L’edifici comptarà amb un equipament tecnològic molt avançat, que s’està acabant d’instal·lar actualment. Quan estigui a ple rendiment, es calcula que el centre acollirà 420 alumnes de formació inicial i fins a 14.000 adults en formació continuada.

 

Font: Ajuntament de Martorell

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here