El sindicat defensa que Aigües Ter-Llobregat combini una gestió de “qualitat” i unes condicions laborals “dignes”

CCOO ha demanat en un comunicat que la revisió sobre l’adjudicació d’Aigües Ter-Llobregat (ATLL) contempli el retorn d’una empresa pública després que el Govern s’hagi vist obligat a rectificar l’adjudicació a Acciona per les darreres resolucions del Tribunal Suprem.

Aquestes resolucions, desestimen la sol·licitud de la Generalitat per suspendre cautelarment la resolució de l’Organisme Administratiu de Recursos Contractuals de Catalunya (OARCC), que va excloure del concurs l’oferta guanyadora.

CCOO considera que ja s’han produït els ajustos necessaris per garantir la viabilitat económica de l’ens, la qual cosa se sumaria al bon servei que històricament ha caracteritzat a ATLL.

En el comunicat, CCOO assegura que el procés de privatització, el més important realitzat a Catalunya, es pot considerar com un “veritable i monumental pegat” administratiu que ara mateix està lluny de tenir una solució concreta i creu que l’error encara seria més greu si calgués compensar amb recursos públics a algunes de les empreses en litigi.

Per al sindicat, “té lògica” que la Generalitat es plantegi impulsar un nou procés amb tal de designar qui ha d’encarregar-se d’ATLL però també recorda que el preu de l’aigua “en alta” (la que compren els municipis i reverteix en el cost del proveïment als usuaris), ha pujat significativament durant els últims anys, un 85 %, o sigui que la viabilitat d’ATLL ha millorat més per l’augment continuat de les tarifes “en baixa” (el rebut que finalment abonen els ciutadans i empreses) que per l’arribada d’un nou gestor privat.

Pel que fa a la situació de la plantilla de d’ATLL, segons el sindicat aquesta ha patit una “certa millora” amb l’arribada d’Acciona perquè es va superar la “falta de direcció estratègica que l’empresa arrossegava” per la “inexistència de voluntat política” a desenvolupar-la de manera eficient, més que per la impossibilitat del seu funcionament dins del sector públic i, a més, el grup que va guanyar el concurs va ser el que oferia millors condicions des del punt de vista laboral.

El sindicat ha defensat que el futur d’ATLL pugui combinar una gestió de “qualitat” i unes condicions laborals “dignes”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here