La plataforma No més morts a la C-55, la FAVM (Federació Associacions de Veïns de Manresa) i STOP ACCIDENTS CATALUNYA ha convocat per a aquest dissabte, 20 de desembre, un tall de carretera a la C-55, al punt on el passat 6 de desembre hi va haver un accident mortal que es va cobrar la vida d’una dona de 46 anys

La concentració consistirà en trobar-se a un quart de 5 de la tarda al punt quilomètric 6 de la C-55, als accessos d’entrada del polígon industrial Can Vinyals Oest d’Olesa de Montserrat, en direcció Barcelona. A dos quarts de 5 de la tarda es tallarà el trànsit i seguidament es llegirà un manifest conjunt de les tres entitats organitzadores. El tall es perllongarà fins les 5 de la tarda en record per la darrera víctima mortal, Lídia Maria G. B., de 46 anys i veïna d’Abrera.

Des de l’organització recomanen arribar al lloc de concentració abans d’un quart de 5 de la tarda per començar l’acte amb puntualitat.   Des de la plataforma han destacat que des de l’any 2000 i en els seus 30 quilometres, ja han mort 101 persones a la carretera C-55, a més de centenars de ferits de major o menor gravetat. Davant aquestes xifres, des de la plataforma es pregunten quan el govern per fi es decidirà a desdoblar la carretera C-55, que des de fa 40 anys, ha destacat la portaveu, Fina Casals, té el mateix traçat.

Casals ha recordat que diàriament circulen per la C-55 34.000 vehicles, però per contra, l’opció que pren la Generalitat és bonificar el peatge de la C-16 quan, assegura, “no és cert que sigui una via paral·lela a la C-55”. D’aquí que la plataforma reclami o el desdoblament de la C-55, o la gratuïtat de la C-16 sempre que aquesta també enllaci amb l’autovia A-2 a través de la B-40 (Quart Cinturó), carretera que també està pendent d’acabar-se.

I mentre no es fa, es reclamen actuacions a la carretera C-55 per reduir-ne la sinistralitat, com ara construir-hi mitjanes per evitar els xocs frontals i posar-hi més il·luminació.

 

Font: Ajuntament d’Olesa

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here