El premi ha caigut com una bomba ja que ha estat repartit entre gent amb dificultats econòmiques

92845. Aquest és el numero màgic que avui exhibeixen els clients habituals del Bar Tresols, un petit local ubicat a tocar de l’Avinguda Diagonal. Ha estat agraciat amb el segon premi de la Grossa de Nadal, o el que és el mateix, 1.250.000 euros a la sèrie i 125.000 euros el dècim. El premi ha estat molt repartit a tot l’Estat, però a Catalunya l’Administració número 36 de l’Hospitalet de Llobregat, situada a la rambla Just Oliveres, n’ha venut 60 sèries del número, el que equival a 75 milions d’euros. Tot i que alguns dels números es van vendre en finestreta, la majoria han anat a parar al Bar Tresols de Gavà: el seu propietari, Santi Noguera, en va comprar 3.000 euros dels quals només va tornar 160.

Enmig de la lògica celebració que s’ha organitzat aquest migdia de manera espontània al carrer davant del bar, Noguera ens ha explicat que “em van portar 15 números a escollir i aquest em va donar bones vibracions”. El feliç propietari del bar a més ens assegura que “entre els afortunats et puc dir que hi ha persones a les que estan a punt de treure-li la casa per molt poquet, i ara estan plorant com nens”. La seva germana, Mari Carmen Noguera, ens confirma aquest punt: “li ha tocat la loteria a gent amb malalties, a gent sense feina, i a gent jubilada sense diners per poder tirar, així que ha estat molt gran això”.

És la primera vegada que a Santi Noguera li toca la loteria, ja no en els set anys que fa que porta el bar sinó en tota la seva vida en la que “no m’havia tocat mai ni una cesta”, però en aquesta ocasió la sort ha fet que ell mateix en portés dos números premiats. La resta l’ha repartit entre clients habituals de la zona, la immensa majoria veïns del mateix bar o que viuen molt a prop. Noguera reparteix cada any loteria però mai agafa el mateix número, de fet “jo anava buscant un que acabés en 25, i casualment no estava així que vaig agafar el 45 que és el que més s’aproximava”.

Entre els clients hi havia molts familiars de Noguera, tots ells també amb números comprats. A poc a poc han anat arribant al bar més clients habituals, un d’ells amb una curiosa història, ja que és la segona vegada que li toca la Grossa. Es diu Rafael Fillol, i fa 9 anys li va tocar el primer premi del sorteig de Nadal amb un bitllet comprat a Sòria. Fillol té un bar molt a prop del Tresols i també reparteix loteria, però li ha tocat precisament el que ha intercanviat amb Noguera. Fillol ens explica que “el premi que em va tocar l’altra vegada el vaig invertir en totxo, en un pàrquing i un apartament, però vaig seguir treballant, i amb els diners d’avui no s’arriba molt lluny però pagaré coses, per descomptat, i també seguiré treballant”.

Un altre dels clients afortunats és Juan Parra, que estava justament en el bar seguint el sorteig quan ha esclatat la bomba. Parra ens ha assegurat que “de moment no sé què faré amb els diners, demà ja ho pensaré però avui no hi ha cap projecte excepte celebrar el premi”.

 

Font: Ajuntament de Gavà (elbruguers.cat)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here