Els 700 anys de la mort de Ramon Llull i que el pròxim sigui l’any de la llum tindran un pes en l’espectacle de la Fura dels Baus. El gran protagonista de l’espectacle, però, serà l’Ésser del Mil·leni, que ha abandonat la seva ubicació habitual, a Gavà, per a viatjar fins a Montjuïc i celebrar-hi el cap d’any

 L’Ésser del Mil·leni tornarà per segon any consecutiu davant les fonts de Montjuïc a l’Avinguda Maria Cristina per donar l’entrada al nou any 2015 amb una celebració ideada per la Fura dels Baus i amb aquesta enorme estructura de ferro de 15 metres.

Carlus Padrissa, de la Fura, va destacar que faran el mateix de l’any passat perquè és una tradició, però a la vegada afegiran “personatges i casualitats que passen” com per exemple els 700 anys de la mort de Ramon Llull o el fet que el 2015 sigui l’any de la llum.

La segona tinenta d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Sònia Recasens, va apostar per una celebració “familiar, viva, ciutadana i oberta a tothom”, amb una gran vocació internacional.

Una icona de Gavà

Amb motiu del canvi de mil·lenni la Fura va dissenyar l’Ésser del Mil·leni per protagonitzar la festa celebrada el 31 de desembre de 1999 al centre de Barcelona, un macroespectacle al qual van assistir desenes de milers de persones. L’Home del Mil·leni és una estructura de ferro de 15 metres d’alçària, que representa, segons la descripció que en va fer la Fura, una quimera entre la màquina i un organisme que confon i barreja les fronteres del gènere masculí i femení i les races i classes socials.

En aquells moments, la Fura dels Baus comptava amb instal·lacions a Gavà, en les quals emmagatzemava, entre d’altres elements, l’Home del Mil·leni. El 5 desembre de 2001, la Fura dels Baus i l’Ajuntament van formalitzar un conveni que establia la cessió gratuïta de l’espectacular estructura a la ciutat, sense detriment de la propietat intel·lectual de la figura que continua a mans del grup de teatre. Des d’aleshores va quedar instal·lada al nou gran espai verd que es va inaugurar el 16 de desembre del mateix any i que va passar a rebre el nom de Parc del Mil·leni.

 

Font: ACN i Ajuntament de Gavà

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here