Aquest diumenge n una assemblea amb la militancia del Baix Llobregat a Viladecans, Sánchez va acusar Mas i Junqueras de “mentir” sobre el 27-S i els va retreure “que només governin pels independentistes”. Per la seva banda, el dissabe, la diputada socialista Isabel López Chamosa, va assegurar des de Martorell que “quan el PSOE governi derogarà la reforma laboral i instaurarà un sistema de pensions que asseguri una vellesa digna”, en un acte sobre pensions organitzat per la gent gran activa del PSC de la comarca

Diumenge a Viladecans

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va acusar el president del Govern, Artur Mas, i el líder d’ERC, Oriol Junqueras, de “carregar” l’any 2015 d’eleccions i de “mentir” en relació als comicis del pròxim 27 de setembre: “Diuen que es preocupen pel futur dels catalans, però només es preocupen pel seu futur i per governar pels independentistes”.

En una assemblea amb la militancia del Baix Llobregat a Viladecans, Sánchez va assenyalar el PSC com l’únic partit que aposta per la concòrdia i la convivència a la “Catalunya real” i per refer l’acord amb la resta de l’estat espanyol amb la reforma de la Constitució. En aquest sentit, va augurar un “canvi” polític a partir de les municipals del mes de maig.

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta,tot i que inicialment no estava previst, tambbé va participar en l’acte que va comptar amb la presència del secretari general del PSOE.

Quan des del públic es va preguntar sobre la posició dels socialistes en el debat sobre la independència de Catalunya, Sánchez va cedir el micròfon a un Iceta enèrgic: “Estic fins els nassos de les estructures d’estat”, va etzibar.

El primer secretari dels socialistes catalans va acusar CiU i ERC d’intentar “segrestar” i “manipular” Catalunya amb el debat nacional “mentre ciutadans moren a Tarragona d’un infart perquè no se’ls pot atendre”.

Durant l’acte del que també va participar l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, Iceta va assegurar que “donarem a aquest país l’oportunitat de progressar, de tornar a ser aquella Catalunya lliure i plena que diu el nostre himne. I no deixarem que la segrestin els que la manipulin”.

“És impossible que cada any tinguem unes eleccions, s’ha de saber on es vol portar aquest país”, va dir Iceta, que va assenyalar que “s’han de defensar els drets de la gent”.

Dissabte a Martorell

actegentgranpscpensionsGairebé 300 persones van assistir a aquest acte en el que es va reclamar una defensa d’allò públic per garantir la igualtat d’oportunitats i una tornada a un sistema de pensions que asseguri una vellesa digna.

L’acte  va comptar amb la participació del candidat socialista a l’alcaldia de Martorell, Lluís Tomas, que va recordar que “la gent gran està assumit responsabilitats en aquesta crisi que no els hi pertoquen.” Per Tomas, aquest és un problema del que pocs partits polítics en parlen i del que els i les socialistes ens hem de fer ressò, doncs “la justícia social és part de l’ADN socialista” ha afirmat.

Tomas va assegurar també que “la nostra prioritat com a socialistes a Martorell seran els col·lectius com els de la gent gran o els joves, aquells que necessiten un govern municipal fort que actuï i doni respostes als problemes reals”

“Si el nostre país ha aguantat aquesta crisi ha estat gràcies a la nostra gent gran”

La diputada al Congrés, Isabel López Chamosa va iniciar la seva intervenció amb una promesa clara i contundent: “quan el PSOE faci fora, democràticament, al PP derogarà la reforma laboral i instaurarà un sistema de pensions que asseguri una vellesa digna”.

La diputada va defensar l’actual sistema de pensions tot aclarint que si no està funcionat es per culpa de la polítiques del PP que generen menys ingressos: “Amb 300 mil afiliats a la seguretat social, han suposat uns ingressos de 1600 milions menys en cinc anys, doncs la qualitat del treball és diferent, la baixa cotització ha fet que sigui molt pitjor”. El PP ha aconseguit que “els mileuristes semblin uns privilegiats a dia d’avui” va afirmar.

López Chamosa va criticar durament al PP què, tal i com va explicar, durant aquesta legislatura “ha fet més de 50 reformes en el sistema de pensions i cap ni una les ha fet amb el recolzament de cap dels altres grups polítics”. La diputada també va assegurar que el PSOE ha ofert a la ministra parlar del pacte de Toledo per tal d’arribar a una solució, però “no hem obtingut cap resposta”.

En aquest sentit, la diputada va explicar que “existeixen mesures per millorar la situació, i ho farem amb el canvi de govern a un govern socialista”. La pujada del IPC o destinar una part del IRPF a la seguretat social són algunes de les possibles solucions, tal i com va aclarir la diputada.

“El PP vol un sistema com l’anglès, que marca una pensió mínima per a tots i deixa a la capacitat d’estalvi de cada persona el com complementar-la. Una proposta que no té cap sentit: com li demanarem a un jove que no pot pagar la hipoteca que destini el 20% dels seus estalvis a una pensió per aquí a 40 anys”, va dir la diputada.

López Chamosa va voler posar en valor la feina dels i les socialistes al capdavant del govern: “totes les lleis que han dotat de drets als ciutadans i ciutadanes d’aquests país, porten el segell socialista”. També va recordar que la defensa d’allò públic és cabdal per a garantir la igualtat d’oportunitats: “el PP vol que els fills dels treballadors tornin als estudis bàsics i als treballs menys qualificats. Sense un sistema públic que garanteixi la igualtat d’oportunitats no podrem accedir a la mateixa educació, ni a la mateixa feina, mai podrem jugar en les mateixes condicions”.

Per últim López Chamosa va insistir als i les assistents en que avui més que mai: “No ens hem d’acomodar: defensem l’educació, la sanitat, unes pensions dignes i la llibertat al carrer i on calgui”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here