El coordinador nacional d’ICV, Joan Herrera, el coordinador general d’EUiA, Joan Josep Nuet, i el president de les EPM, José Antionio Rubio, van intervenir ahir al matí en la convenció programàtica per les eleccions municipals d’ICV-EUiA-EPM a Castelldefels per reivindicar el gran objectiu d’aquest 2015 amb 3 conteses electorals: “fer fora els peons de la Troika a Catalunya i a l’Estat”, guanyar i sumar a més llocs perquè allà on governa la coalició “hi ha més política social: més beques menjador, més suport a aturats i més garantia pels mínims vitals i garantia d’accés als subministraments bàsics”

Per això, va dir Herrera, cal començar a derrotar la Troika pels ajuntaments” i per això, Joan Josep Nuet va fer una crida a la confluència als pobles i ciutats de Catalunya per derrotar les polítiques austericides i la troika des dels municipis. “Anem, amb aquesta força, amb aquesta organització, i amb aquesta història, a sumar molt més i a guanyar”, va esperonar Nuet.

“Per derrotar la Troika calen majories i municipis d’esquerres per després aconseguir un país d’esquerres perquè les polítiques estiguin al servei de la gent”, va dir Herrera que va reivindicar les propostes de la coalició perquè són les que es posen en pràctica als ajuntaments on governen. “Allò que fem és allò que proposem”, va assegurar Herrera que va posar com exemple els “plans de rescat social” que ja s’estan aplicant a municipis i que considera que “cal donar el combat davant d’aquells que volen mercantilitzar les nostres vides”. I per això, va dir, ICV-EUiA-EPM treballarà per “la dignitat, els drets i a democràcia” als pobles i ciutats de Catalunya.

Joan Josep Nuet, per la seva banda, va animar a cercar la confluència per guanyar en un cicle electoral, el del 2015, que ha començat, va dir, amb una victòria “dels nostres”: la de Syriza a Grècia. En aquest sentit, Nuet va recordar que Syriza “són les esquerres, esquerres que no s’amaguen, i que es presenten a les eleccions amb programes d’esquerres, discurs d’esquerres, i valors d’esquerra. I Syriza és dir no a la troika, i la troika és per exemple pressupostos com els de CiU a Catalunya. I Syriza és confluència. Syriza no és una esquerra autista que vol anar sola; Syriza és sumar, i entendre que avui la nova política és confluència”, va dir Nuet.

En aquest marc de la confluència, el coordinador d’EUiA va assegurar que no hi ha “contradicció entre ser el que som i sumar”. Al contrari, va afirmar:  “la nostra coalició, per començar, és sumar. I les enteses fa anys que donen lliçons de suma”, va recordar per afegir que “des de la coalició es pot sumar més encara”.”Anem a sumar, i aquest 2015, anem a menjar-nos al món; anem, amb aquesta força, amb aquesta organització, i amb aquesta història, a sumar molt més i a guanyar grans victòries”, va concloure Nuet.

“Des dels nostres  municipis segur que contribuirem a crear un país més just més solidari i més net”, va afegir per la seva banda el president de les EPM, José Antonio Rubio que va fer una crida a reivindicar el paper de l’ajuntament per “estar al costat de la gent” en un context de crisi econòmica, social i política i amb el creixent augment de les desigualtats.

Herrera, Nuet, i Rubio van fer aquestes declaracions en el marc de la Trobada Municipalista que va organitzar la formació ecosocialista per tal d’aprovar el programa marc per les eleccions municipals del 24 de maig i per aprovar els 10 compromisos que la coalició assumeix de cara els primers 100 dies de govern. Entre aquests compromisos que va explicar el president del grup municipal d’ICV-EUiA a l’Ajuntament de Barcelona, Ricard Gomà, destaquen un “Pla de rescat social a les ciutats i pobles de Catalunya” que concreti i faci realitat un mínim vital garantit, el dret a l’alimentació bàsica a totes les persones així com als subministraments bàsics.

Un altre dels 10 primers compromisos que ha aprovat la formació ecosocialista és un Pla d’emergència contra l’atur integrant tots els recursos públics i desenvolupant polítiques actives d’inserció i crear un Fons Municipal de Garantia de Drets Bàsics així com un Fons Social d’habitatge. “Sancionarem als bancs que mantinguin pisos buits per tal d’estimular la seva sortida al mercat”, diu  el text aprovat ahir alhora que també es compromet a treballar per elaborar Projectes Educatius Locals que integrin el conjunt de l’oferta formativa a pobles i ciutats.

“El principi del canvi per tombar el PP comença a Castelldefels. Anirem a per totes”  va concloure la cap de llista de la coalició a Castelldefels, Candela López, que va donar la benvinguda a la Convenció programàtica.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here