El secretari de Salut Pública del Departament de Salut, Antoni Mateu, i l’alcalde de Sant Feliu, Jordi San José, acompanyat de la primera tinenta d’alcaldia, Rosa M. Martí, van presentar oficialment aquest dimarts, 17 de febrer, la nova seu de l’Agència de Salut Pública del Baix Llobregat Centre Nord-Fontsanta, situada al carrer de Frederica Montseny, 23-25, de Sant Feliu. El trasllat ha estat possible gràcies a un conveni entre l’Agència de Salut Pública i l’Ajuntament de Sant Feliu per ubicar aquesta seu territorial a la capital de la comarca

L’Agència de Salut Pública del Baix Llobregat Centre Nord-Fontsanta dóna serveis de salut pública a 24 municipis i a prop de 454.000 persones. L’equip que hi presta servei està format per veterinaris, titulats superiors en salut pública, químics i farmacèutics titulars.

Aquest equip de professionals vetlla per la millora de la salut pública individual i col·lectiva dels ciutadans mitjançant la provisió des de la proximitat i el treball en xarxa dels serveis de la cartera de salut pública.

L’Agència de Salut Pública de Catalunya s’ordena en demarcacions regionals i aquestes en subunitats territorials corresponents als sectors sanitaris.

En cada subunitat hi actua un equip territorial de salut pública (ETSP) que fa actuacions relatives a la promoció i la protecció de la salut, la prevenció de la malaltia i dóna suport a la vigilància de la salut pública, d’una manera integrada i coordinada amb els recursos municipals, amb els equips d’atenció primària, amb les unitats de medicina preventiva i salut pública dels hospitals i amb els altres agents comunitaris relacionats amb la salut pública.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here