Dilluns, el Consell Comarcal va aprovar una Moció, presentada pel Grup Comarcal d’ICV-EUiA-EPM, i aprovada pel conjunt del Ple Comarcal amb l’abastenció de Plataforma per Catalunya,  per posar en coneixement del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Consell General del Poder Judicial, de d’Institut Català de la Dona i a tots els grups polítics del Parlament de Catalunya de la situació que es produeix en el jutjat de Sant Feliu de Llobregat pel que fa a les ordres de protecció en situacions de violència masclista

Aquest jutjat recull les denúncies de 10 municipis del Baix Llobregat i és el jutjat de referència per les dones víctimes de violència masclista de Cervelló, Corbera de Llobregat, Molins de Rei, Pallejà, La Palma de Cervelló, El Papiol, Sant Feliu de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts i Vallirana.

El Consell Comarcal va acordar posar en coneixement de les autoritats corresponents el fet que en el segon trimestre de 2014 al jutjat de violència número 1 de Sant Feliu de Llobregat les ordres de protecció denegades va arribar al 96,4%.

En el mateix període a Catalunya el 69% de les ordres sol·licitades van ser denegades; i als partits judicials del Baix Llobregat aquesta xifra va ser del 71,4%.

Segons la Moció aprovada el passat dilluns 23 de febrer aquest índex tant alt de denegació de les ordres de protecció es considera que no garanteix la protecció integral, real i efectiva que recullen les lleis i que aquestes denegacions són susceptibles d’elevar el risc en el qual viuen les dones que pateixen violències masclistes i que cal que l’administració i la justícia els hi donin les respostes adequades i necessàries.

A més de considerar-la una resposta limitadora i generadora de frustracions per a aquelles dones que han denunciat i també a aquelles que s’estan plantejant fer-ho.

A més a més, també pot ser interpretat pels agressors com un missatge d’impunitat. Es pot consultar la moció sencera a documents adjunts

1 COMENTARI

  1. Es totalmente cierto!!!
    Desgraciadamente yo pasé por esta desagradable situación, donde te sientes totalmente desamparada por la ley y eso hace que sintamos más miedo, dado que se hace una denuncia real y te niegan una pequeña ayuda para intentar hacer tu vida sin tanto miedo! Es triste que lo que para ti te quita el sueño, la paz y muchas otras cosas de tu vida, para un juez es interpretado como un acto de desprecio! ¿ Que esperan, que vayas a juicio con la boca ensangrentada para creerte ?

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here