Sota el lema “No ens faran callar, l’amiant mata!” les associacions de víctimes de l’amiant a Catalunya, amb el suport de CGT i Col·lectiu Ronda, han convocat una CONCENTRACIÓ DE PROTESTA el proper dissabte 28 DE FEBRER a partir de les 12h. davant l’HOSPITAL DE VILADECANS

Aquest és el Manifest de les entitats que donen suport a la concentració:

A les víctimes de l’amiant no ens faran callar!

Els i les afectades de l’Amiant volem alçar la veu. Som treballadors i treballadores d’empreses que han manipulat amiant sense mesures de seguretat, a Rocalla SA, Jurid Iberica SA (avui Federal Mogul SA), ALSTOM o Uralita SA entre tants d’altres. També som familiars d’empleats que han patit i mort a causa de l’exposició laboral a l’asbest. I veïns i veïnes d’empreses que han vist com es llançaven als nostres carrer tones d’amiant, sembrant de greus patologies els municipis on vivim.

Les empreses han guanyat sumes milionàries, però a costa de la nostra salut. Moltes grans famílies han fet fortuna amb l’amiant, un material pràcticament indestructible que ha estat utilitzat per a la fabricació d’automòbils, derivats del ciment, guants i incomptables usos industrials. Però l’amiant indestructible també ha quedat als nostres pulmons i altres zones del nostre cos, provocant greus malalties que, malauradament, en molts casos poden fins i tot causar la mort.

Vivim silenciats i silenciades. Les administracions públiques i les empreses infractores han intentat silenciar els terribles efectes de l’amiant, i els milers i milers de víctimes a l’Estat espanyol, principal manipulador d’asbest a Europa als anys 80. Durant anys hem viscut el silenci còmplice dels mitjans de comunicació, la manca d’atenció sanitària específica al servei de salut públic, les negatives de l’Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) a reconèixer les invalideses i les excuses de manca de coneixement del mal que causaven les empreses infractores.

Però les víctimes de l’amiant hem dit prou. Exigim que es posi sobre la taula solucions i mesures concretes per les víctimes de l’amiant, des de l’atenció sanitària específica i pública, fins a la jubilació anticipada especial, passant pel reconeixement social i administratiu (especialment de la Seguretat Social) de les terribles malalties provocades per l’amiant.

Per tot això, fem una crida a les víctimes de l’amiant, i a totes les persones solidàries, per a mobilitzar-se en defensa del reconeixement social, mèdic i administratiu dels efectes de l’asbest.

No ens faran callar! L’amiant mata!

I les víctimes de l’amiant sortirem al carrer per lluitar pels nostres drets!

Convoquen:

Associació afectats de l’amiant del Prat de Llobregat, CGT de Catalunya, Federació Local de CGT de Viladecans, cooperativa jurídica Col·lectiu Ronda. Associació afectats de Rocalla (Castelledefels), Jubilats de MACOSA i Associació de la Moreneta de Sant Climent de Llobregat.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here