L’escriptora santfeliuenca Maite Carranza ha guanyat la segona edició del Premi Fada a la Cultura, atorgat per la Fundació Vicki Bernadet, que reconeix aquelles obres que contribueixen a lluitar contra els abusos sexuals infantils a través de la literatura, la música, el periodisme o les arts escèniques i audiovisuals

En concret, el jurat del guardó ha triat l’obra de Carranza Paraules emmetzimades per “permetre un debat real i creïble al voltant dels abusos sexuals infantils i per acostar aquesta problemàtica als joves”. El premi, de caràcter bianual, es va lliurar aquest dilluns 23 de febrer al Born Centre Cultural de Barcelona.

L’obra Paraules emmetzimades de Carranza també està premiada amb el Premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil 2011. La història narra en clau de thriller el cas d’una adolescent desapareguda que ha estat segrestada durant quatre anys. Tres personatges propers a la protagonista, la mare, l’amiga i el policia intenten fer encaixar el trencaclosques però la protagonista, la veu en primera persona, és l’única que té la peça que els falta. Amb aquesta novel·la, l’autora pretén prevenir i sensibilitzar la societat contra la violència vers les dones.

Maite Carranza és escriptora, guionista i col·labora com a professora d’escriptura de guions amb diverses universitats de Catalunya i de l’Estat. Molts títols de la seva extensa obra escrita (més de 40 llibres de literatura infantil, peces de teatre i un llibre de literatura per a adults), han estat guardonats amb premis tan importants com el Premi Edebé (2010 i 2002) o el Premi de la crítica Serra d’Or de narrativa juvenil (1987), entre d’altres. Recentment va obtenir el Premi Cervantes Chico 2014 en reconeixement a la seva trajectòria en literatura infantil i juvenil.  També ha rebut nombrosos reconeixements nacionals i internacionals per la seva tasca com a guionista de programes i sèries televisives, algunes d’elles tant conegudes com El Poble Nou o el Cor de la Ciutat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here