Com a exemple ens hem centrat en el cas de Martorell

El Congrés de Telefonia Mòbil, que se celebra des d’aquest dilluns i fins dijous a Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat, ha fet que l’ocupació dels establiments hotelers de Martorell freguin la plena ocupació. La incidència ha estat molt gran en el cas de l’Hotel Manel, mentre que en el cas del Ciutat de Martorell, l’ocupació d’habitacions per part dels congressistes ha estat menor.
L’arribada a Barcelona de prop de 70.000 persones procedents de 200 països diferents per assistir a l’edició d’enguany del Congrés de Telefonia Mòbil de Barcelona ha disparat l’ocupació hotelera i d’altres tipus d’allotjament al cent per cent a la Ciutat Comtal i a les poblacions situades a un radi d’uns 30 quilòmetres. Martorell no n’ha quedat pas al marge, ja que els dos principals establiments hotelers de la població –l’Hotel Manel i l’Hotel Ciutat de Martorell- freguen la plena ocupació aquests dies, tot i que de maneres diferents.
Quasi sense habitacions disponibles
L’establiment que ha notat més els efectes positius del congrés és l’Hotel Manel. El seu gerent, Xavier Bartés, explica que “el tenim ple. Majoritàriament de congressistes estrangers. S’hi allotgen anglesos, alemanys i xinesos, que han obtingut reserva d’habitació a través d’empreses afincades aquí”. Bartés especifica que “aquesta és la cita més important per a nosaltres. Si no fos pel Congrés, estaríem al 30 per cent d’ocupació, i ara tenim l’hotel ple. És molt important”.
Fonts consultades de l’Hotel Ciutat de Martorell han apuntat que, en el seu cas, l’ocupació durant aquests dies és d’aproximadament el 90 per cent, però que la clientel·la vinculada al Congrés és minoritària i composada per persones d’àmbit nacional. L’establiment apunta que el motiu és que ja té consolidada una ocupació entre setmana de clients d’empresa habituals.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here