El Consell posarà en marxa una campanya per fomentar l’associacionisme, adreçada al jovent i que té per lema “Associar-se té sentit!”

“Associar-se té sentit!” és la campanya que impulsa el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), l’organisme que aplega més de 90 entitats juvenils i associatives i principal interlocutor amb l’administració en matèria de polítiques de joventut, juntament amb el Consell de la Joventut de Barcelona (CJB). Es tracta d’una campanya de foment de l’associacionisme i està adreçada a joves associats/des i, sobretot, no associats/des de Catalunya. La campanya pretén incidir en els valors positius d’associar-se com el treball en equip, la cooperació o el desenvolupament de l’esperit crític.

La campanya ha comptat amb una primera fase d’expectativa recollida al web www.7esentit.cat i ara ja és pública la nova part de la campanya al web www.tesentit.cat. Aquest web inclourà, entre d’altres, un mapa amb totes les entitats i associacions juvenils de Catalunya, a més d’altres recursos relacionats amb l’associacionisme juvenil català.

El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) i el Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) van presentar la campanya “Associar-se té sentit” en la 37a Assemblea General del CNJC celebrada dissabte 28 de febrer al Centre Cultural Joan N. Garcia Nieto (Cornellà).

Un centenar de representants d’entitats juvenils de diversos àmbits (educatiu, sindical, polític, social i cultural) es van trovar per aprovar el Pla de Treball 2015-2016, centrat en enfortir el moviment associatiu juvenil i la defensa de drets i eines per l’emancipació juvenil, i també les diverses resolucions. Les resolucions que es van aprovar van ser sobre qüestions de gran actualitat com les titulades: “Un model de formació professional dual per a Catalunya“, “Sobre el model 3+2 als estudis universitaris“, “Pel dret de vaga de l’estudiantat“, “Per l’absolució de l’Isma i el Dani“, “En defensa dels i les activistes Sahrauís“, “De rebuig del pacte “antijihadista“” i “Pel dret a l’avortament lliure i gratuït“.

En l’acte de cloenda, hi van participar el director general de Joventut de la Generalitat, Toni Reig i la presidenta del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), Núria Ramon.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here