L’essència del seu autor, Eugene O’Neill, sota la direcció de Juan José Afonso amb un repartiment que es completa amb Alberto Iglesias, Juan Díaz i Mamen Machado

Diumenge 15 de març a les 19h L’Auditori de Cornellà puja el teló pel teatre més pur. El largoviaje del día hacia la noche, d’Eugene O’Neill, amb un repartiment de primer nivell. Una històriaque ens situa en l’estiu de 1912 en el marc d’un dia qualsevol de la família de James Tyrone, un cèlebre actor de teatre interpretat per Mario Gas.

Una agradable jornada estiuenca que es transforma en una situació incòmoda i desagradable on afloren els dimonis familiars.

Arriba a L’Auditori de Cornellà aquesta versió de Borja Ortiz de Gondra. Segons ell, O’Neill segurament va voler reflectir una família americana de profundes arrels irlandeses però la pintura resultant va ser universal: un microcosmos en el qual, estranyament, la compassió i l’amor semblen obrir-se pas entre les tenebres per oferir un precari equilibri.

Tot un clàssic de la literatura universal. Ja es poden comprar les entrades anticipades per 19€ a través de www.auditoricornella.com o per telèfon a través del 93 474 02 02.

Tot un clàssic amb un sòlid repartiment

Mario Gas encarna a James Tyrone, Vicky Peña a la seva dona i els seus fills Jamie Tyrone i Edmund Tyrone els interpreten Alberto Iglesias i Juan Díaz. Una família de vacances en ple mes d’agost. Un agradable dia al costat del mar que poc a poc enterboleix la situació d’aquestes quatre persones condemnades a viure plegades.

Una obra que captura l’essència de la paraula d’O’Neill, segons paraules del seu propi director i en la qual s’ha fet tot al servei de la paraula. A més, s’ha respectat l’època en la qual es va escriure, en la dècada dels anys quaranta. O’Neill va témer haver desvetllat les seves pròpies ferides i va prohibir que el text veiés la llum fins un quart de segle després de la seva mort.

Va ser al febrer de 1956 quan es va estrenar i es va convertir en un clàssic. Encapçalat per un sòlid repartiment, arriba ara a L’Auditori. Quatre protagonistes que comparteixen addiccions al alcohol i la morfina però que comparteixen el secretisme de veritats molt doloroses i una inexplicable habilitat per arruïnar les seves vides.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here