El proper diumenge, 15 de març, se  celebrarà una jornada participativa amb les escoles del municipi, que ajudaran a acolorir i enllestir el mural. Esdevindrà un nou atractiu més del Parc Riu Llobregat, un passeig fluvial de 32 quilòmetres que l’AMB ha recuperat, a nivell social i natural, en els darrers anys

L’AMB impulsa, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Joan Despí i Adif, la creació d’un mural artístic al viaducte de l’AVE que hi ha al terme municipal de Sant Joan Despí. L’objectiu d’aquest projecte creatiu, que estarà finalitzat a principis d’abril i que està coordinat per la professora i artista Montserrat Casacuberta, del Centre Universitari de Disseny BAU, és integrar l’estructura de formigó d’Adif en el paisatge i reflectir-hi la presència del municipi a través d’elements del seu imaginari.

El proper diumenge, 15 de març, l’AMB i Ajuntament de Sant Joan Despí ha organitzat una jornada participativa amb els escolars del municipi per pintar i enllestir aquest mural, que es va començar ara fa un mes i que, en total, ocuparà una superfície d’aproximadament 5.000 m2. Dels motius plasmats al viaducte, en destaquen creacions de l’arquitecte modernista Josep Maria Jujol, lligat estretament a Sant Joan Despí, a través d’edificacions com la famosa Torre de la Creu. També destaquen il·lustracions arrelades al municipi, com els Gegants o el Drac de Sant Joan Despí.

Les obres del tren d’alta velocitat van suposar, amb la construcció de tota la infraestructura necessària, una forta intervenció en el corredor del Riu Llobregat, un espai que fins els anys 90 donava l’esquena als municipis. Per recuperar-ho tant a nivell natural com social, l’AMB ha liderat un potent projecte de recuperació d’aquest espai, connectant els municipis amb el riu i adequant els seus marges per convertir-los en un gran passeig fluvial. A banda, el mural esdevindrà un atractiu més del Parc Riu Llobregat, on també es pot gaudir de la Torre-Mirador, del Parc Fluvial del Prat o la Masia de Can Comes, al bell mig del Parc Agrari.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here