L’Arxiu Comarcal del Baix Llobregat obre aquest cap de setmana les portes a la ciutadania per celebrar el trasllat d’aquesta institució a l’edifici del Centre Cívic Mas Lluí (c. Clementina Arderiu, 23 Sant Feliu de Llobregat). Per inaugurar la nova etapa de l’Arxiu, el dissabte 28 i el diumenge 29 de març es duran a terme diferents activitats com visites guiades a les instal·lacions i tallers infantils per descobrir la importància de la tasca de documentació de l’Arxiu

La inauguració oficial tindrà lloc el dissabte 28, a partir de les 11.30 h. A l’acte hi intervindrà el conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell; el president del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Josep Perpinyà i l’alcalde de Sant Feliu, Jordi San José. Durant tot el dia es faran visites guiades a les instal·lacions, durant les quals es podran veure i escoltar diferents audiovisuals, així com una exposició amb documents de l’Arxiu.

El diumenge 29, la jornada s’adreça especialment a les famílies amb infants. Així, es faran dos tallers, un per a nens i nenes a partir de 3 anys i l’altre per a més grans de 7 anys, a través dels quals es donarà a conèixer la feina de l’Arxiu en el marc d’una activitat lúdica i divertida.

Un espai més ampli i modern

L’Arxiu Comarcal es va crear fa 32 anys fruit d’un conveni entre l’Ajuntament de Sant Feliu i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. El 1993 es va instal·lar a la planta inferior de la Biblioteca Montserrat Roig on hi ha estat fins que el passat mes de febrer es va tancar al públic per fer el trasllat a Mas Lluí. En la nova seu, l’Arxiu disposarà d’un espai més ampli i adequat per tal de desenvolupar les tasques de preservació, conservació i difusió del patrimoni documental de la comarca i de Sant Feliu.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here