Ubicat a Gavà i fruit d’una inversió d’un milió d’euros, aquest centre tècnic serà el referent de l’empresa a l’estat espanyol

La multinacional japonesa Amada ha inaugurat aquest matí la seva nova seu a Gavà. Es tracta d’un technical center ubicat en una nau d’uns 1400 metres quadrats al parc empresarial GavàPark i on la multinacional nipona hi ha invertit un milió d’euros. El grup Amada, que és un dels principals fabricants mundials de maquinària per a transformació de xapa metàl·lica destinada a la industria de l’automòbil, les infraestructures o els electrodomèstics, entre d’altres, substitueix amb aquesta seu la que fins ara tenia a Cornellà. A més, a Gavà preveu en tres anys crear 15 llocs de treball, uns llocs que s’afegirien als 35 amb els que compta habitualment.

La inauguració s’ha fet seguint l’estil tradicional japonès, i per aquest motiu no només s’ha servit menjar típic d’aquell país, sinó que s’ha procedit al trencament d’un barril de sake, acció que serveix per desitjar bons auguris al nou projecte, i també s’ha pogut gaudir d’una interpretació de musica amb un tambor tradicional nipó. L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha assistit a aquesta inauguració i ha celebrat que Amada hagi volgut ubicar la seva seu a la nostra ciutat ja que ”d’aquesta manera es continua consolidant el teixit econòmic, empresarial i industrial de Gavà, el que genera ocupació, benestar, progrés econòmic i també progrés social”.

La filial catalana del grup Amada, Amada maquinària Iberica, ha rebut el suport de l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana de la Generalitat de Catalunya. Precisament avui també es trobava entre els assistents a aquesta inauguració Xavier Gibert, que és secretari general del departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat i que ha volgut destacar que amb aquesta nova seu Amada “ratifica l’aposta que la multinacional ja va fer fa anys per instal·lar-se a Catalunya i construir en el nostre territori la seva base d’operacions cap a part d’Europa i cap a altres indrets d’Espanya”.

El canvi d’ubicació no és només una novetat física, sinó que també representa un canvi d’estratègia amb l’objectiu de millorar el posicionament de l’empresa davant del client. Des d’aquesta seu gavanenca, que depèn directament de la centra europea amb seu al regne Unit, es donarà suport a tota la península ibèrica i també es centralitzarà el servei de venda, post-venda, estampació i adaptació de la maquinària segons les necessitats dels compradors. José María López, director comercial d’Amada a Espanya, ha explicat en aquest sentit que Amada “té diferents seus a Gran Bretanya, Itàlia, França o Alemanya, però la nostra intenció és que a Espanya aquesta sigui l’única seu i que el nostre centre logístic estigui aquí a Gavà”.

A la inauguració de la seu d’Amada d’aquest matí hi han assistit, entre d’altres, el president del grup Amada, Mitsuo Okamoto, i el cònsol general del Japó, Hiroyuki Makiuchi. Amada compta amb prop de 6.500 treballadors a més de 80 filials situades a 70 països d’arreu del món.

Font: elbruguers.cat 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here