Prop de 400 de persones es van aplegar a la seu de CCOO de Cornellà per escoltar el coordinador d’EUiA i el candidat d’IU, que prèviament s’havien reunit amb la plantilla i persones usuàries de l’hospital de Bellvitge

Cal aconseguir la unitat popular per impulsar un procés constituent a favor de la majoria social, enfront de les reformes que impulsa la dreta i que comporten greus retallades dels drets socials. Així ho va defensar aquest dijous a Cornellà de Llobregat el coordinador general d’EUiA, Joan Josep Nuet, i el candidat d’IU a les properes eleccions legislatives, Alberto Garzón. Ho van fer en l’acte ‘Procés constituent i república’, celebrat a la seu de CCOO al Baix Llobregat i presentat per la presidenta de la FAVV comarcal Pura Velarde, que ha aplegat quatre centenars de persones. Abans, Garzón, que aquest dijous i aquest divendres està de visita a Catalunya, es va reunir amb treballadors i usuaris de l’hospital de Bellvitge, que li van exposar la seva lluita en defensa de la sanitat pública.

“No ens estem jugant les pròximes eleccions; ens estem jugant les pròximes generacions, perquè el que ens estem disputant és un nou ordre social”, va exposar Garzón. I, en aquesta contesa, va advertir, “la dreta ha començat ja un procés constituent, molt clar, una reforma de la constitució amb l’acord del PP i el PSOE i amb el suport de CiU, unes reformes laborals i institucionals que estan construint un nou model de societat altament regressiu que s’estan traduint en retallades en serveis públics”.

“A aquest procés tan regressiu cal oposar-li un procés constituent des de l’esquerra; és a dir canvis suficients en l’economia i en la política perquè els recursos estiguin a disposició de la majoria social i la democràcia estigui a disposició de la ciutadania”, va contraposar el candidat d’IU a les properes eleccions legislatives. I per aconseguir-ho, va afegir, “fa falta generositat per part de l’esquerra per tal d’entendre que no es poden tolerar comportaments que no portin a un escenari d’unitat popular, perquè tot el que ens juguem és d’enorme importància, no només en aquest present sinó per a les futures generacions”. En aquest sentit, Garzón va destacar l’exemple de la confluència assolida a Barcelona com una experiència a seguir.

Nuet: “és mentida” que el 27-S sigui plebiscitari

En el mateix sentit, el coordinador general d’EUiA, Joan Josep Nuet, va defensar també la importància de perseguir la unitat popular per aconseguir un canvi. Un canvi que, va advertir, ha de ser “un canvi d’esquerres”.  “Efectivament, el 2015 pot i ha de ser l’any del canvi”, ha dit el coordinador d’EUiA, però “volem un canvi d’esquerres, perquè si el canvi no és d’esquerres, no és canvi”.

En el context català, Nuet es va referir a les eventuals eleccions del proper 27-S per negar el  caràcter plebiscitari que pretén conferir CiU als comicis. “És mentida, si el 27-S anem a votar, anirem a votar perquè no ens tanquin plantes de l’hospital de Bellvitge; perquè els nostres fills tinguin una educació pública i de qualitat; perquè hi hagi més beques… I perquè ens hem assabentat que els Pujol durant 23 anys ens han estat robant”, va enumerar Nuet, que va defensar doncs que cal un projecte social per a Catalunya liderat per l’esquerra.

Nuet i Garzón van fer aquestes declaracions en un acte a la seu comarcal de CCOO que va aplegar quatre centenars de persones, i que va ser el primer gran moment de la visita que el candidat d’IU està fent a Catalunya.

Suport als treballadors i usuaris de Bellvitge

Abans, Garzón es va reunir amb desenes de treballadors i usuaris de l’hospital de Bellvitge, com per exemple el president de la junta de personal del centre, Ramon Montoya, el president de la Federació d’Associacions de Veïns de l’Hospitalet, Manuel Piñar, i la candidata d’EUiA en aquesta ciutat, Ana González, que van exposar-li les retallades que pateix el centre i les mobilitzacions que fa anys que impulsen en defensa de la sanitat pública. Garzón els va expressar el seu suport i va destacar la importància d’oposar-se a aquestes mesures.

 

Abans, pel matí, el candidat d’IU havia començat la seva visita a Catalunya amb un acte sobre ‘treball garantit’ organitzat a la Universitat Politècnica de Catalunya per CCOO. En l’acte, el candidat va defensar que és possible invertir  940 milions d’euros per crear un milió de llocs de treball estable i de qualitat, i no precari. Més tard, el candidat es va reunir amb representants de la comissió promotora de la ILP per una educació 100% pública, de qualitat, laica i en català.

 

Garzón continuarà aquest divendres la seva visita a Catalunya participant en una ofrena floral de la Fundació l’Alternativa als i les lluitadores republicanes al Monòlit de Memòria Democràtica al Camp de la Bota organitzat amb motiu del Catorze d’Abril, i reunint-se amb diverses entitats socials. Per la tarda, participarà en una trobada ciutadana a Mollet del Vallès i en l’acte de presentació de la candidatura d’ICV-EUiA a Montornès del Vallès, encapçalada per l’alcalde José Montero.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here