L’Ajuntament se Sant Boi treballa per facilitar la mobilitat amb bicicleta al municipi baixllobregatí

L’ampliació del pont entre Sant Boi i Cornellà prevista a les obres de la variant de la C-245 inclourà un carril protegit de 1.65 metres d’amplada per a vianants i ciclistes. L’Ajuntament, amb la col·laboració del Consell Comarcal del Baix Llobregat, ha treballat per garantir aquesta solució temporal que facilitarà la mobilitat en vehicle de dues rodes.

El Ministeri de Foment executa les obres de construcció de la nova autovia, que connecta la ronda del litoral amb l’autopista C-32 a través de l’esmentat pont. Aquesta nova infraestructura, una antiga reivindicació de la comarca del Baix Llobregat, alliberarà la C-245 del trànsit interurbà i constituirà una millora sustancial dels accessos del terme municicipal.

L’Ajuntament de Sant Boi treballa des de fa anys perfacilitar la mobilitat de la ciutadania amb bicicleta. L’eix constituït per la carretera C-245 incorpora actualment un dels carrils per a bicicletes del municipi (des de Casablanca fins a l’institut Ítaca).

La intenció de l’Ajuntament és donar continuïtat a aquest recorregut per estendre’l fins a Cornellà i el riu. El Ministeri de Foment ha accedit a ajustar el projecte de la variant tot incloent el condicionament i senyalització d’un carril d’1.65 metres a la banda de muntanya del pont.

Aquesta és una solució provisional per atendre les peticions de la ciutadania, a l’espera de la concreció futura del projecte “Bus Baix”. Aquest projecte, aturat de moment pel govern de la Generalitat, proposava un itinerari de continuïtat entre Castelldefels i Cornellà compartit per autobús, ciclistes i vianants. El trajecte inclouria la construcció d’un nou pont entre Sant Boi i Cornellà.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here