Boi Ruiz ha presentat a l’alcalde de Viladecans i a l’alcaldessa de Gavà el calendari de treballs que han de culminar amb la posada en marxa del nou Hospital durant el segon semestre de 2019

El conseller de Salut, Boi Ruiz, s’ha compromès davant dels alcaldes de Viladecans, Carles Ruiz, i Gavà, Raquel Sánchez, a incrementar els pressupostos de l’hospital de Viladecans mentre duri el procés administratiu que culminarà amb l’ampliació del nou centre hospitalari. Aquest compromís s’ha arrencat en el decurs de la reunió que han mantingut aquest matí tots tres a la conselleria i a la que també hi ha assistit el regidor de Salut i Serveis Socials de l’Ajuntament de Castelldefels, Javier Hiniesto. La reunió s’emmarcava dins de la comissió de seguiment de les obres d’ampliació de l’Hospital de Viladecans.

A la reunió, el conseller ha exposat als alcaldes el calendari d’actuacions que han de culminar amb la conversió de l’Hospital de Viladecans en un centre sanitari de prop de 27.000 metres quadrats i 152 llits d’hospitalització, d’acord amb el nou pla funcional de l’equipament sanitari de referència pels municipis de Begues, Castelldefels, Gavà, Sant Climent i Viladecans. El projecte d’ampliació i reforma suposarà una inversió de 62 milions d’euros.

Tot i que l’ampliació de l’Hospital de Viladecans avança segons els terminis previstos, els alcaldes de Gavà i Viladecans han demanat al conseller que paral·lelament a la construcció del nou hospital, el centre sanitari vagi incrementant els serveis i les prestacions que ofereix a la ciutadania. “No només ens fixem com a objectiu l’hospital que tindrem d’aquí a uns anys sinó que exigim que l’hospital actual funcioni a ple rendiment, cosa que vol dir dotar-lo dels recursos, dels mitjans humans i materials que siguin necessaris per garantir un bon funcionament”, ha afirmat Raquel Sánchez. L’alcalde de Viladecans, de la seva banda, ha afegit que “estem contents però amb cinc anys de retard. Avui ja es manifesta que es construirà un nou hospital que duplicarà la seva superfície. Però considerem que les actuals instal·lacions encara tenen capacitat per donar més serveis, per reduir llistes d’espera i per fer més i millor feina. Avui hem aconseguit el compromís del conseller de crear una comissió conjunta per treballar en un pla de recursos paral·lel a la construcció del nou hospital que cada any incrementi els mitjans personals i materials de l’hospital”.

Segons el calendari d’ampliació i reforma de l’Hospital de Viladecans, la redacció del projecte executiu s’adjudicarà el pròxim mes de setembre i estarà enllestida a finals de 2016 per poder licitar l’obra a finals d’aquell mateix any. El termini d’execució està previst en 30 mesos, cosa que significa que el nou hospital de Viladecans seria una realitat durant la primavera-estiu de 2019.

Font: Elbruguers.cat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here