Des d’aquest curs escolar, el Parc Agrari del Baix Llobregat forma part del programa d’educació ambiental Coneguem els nostres parcs que, des de l’any 1983, la Diputació de Barcelona ofereix, de forma gratuïta, als alumnes del 6è curs d’educació primària de les escoles dels municipis de la província de Barcelona

La primera escola que ha realitzat l’activitat ha estat Els Arenys, de Castellbisbal. En aquesta ocasió, 45 alumnes, acompanyats de tres professors han fet un itinerari guiat per monitors ambientals tot seguint el decurs del riu Llobregat i han rebut explicacions sobre conceptes generals d’espai natural i dels espais protegits de la Xarxa de Parcs Naturals. A més, els alumnes han après sobre els procediments i actituds que cal tenir en un espai natural.

Els participants en el programa també han de fer un treball de camp, tot observat i analitzant els valors específics del parc: els conreus, els sistemes de rec, el riu i el seus habitants, l’impacte de l’ús públic sobre l’espai protegit i l’estudi dels arbres a través d’un arborètum. Per tal de retenir millor els coneixements, els alumnes poden apuntar totes les seves percepcions en una llibreta de camp, especialment dissenyada per a aquesta finalitat.

En aquesta visita al Parc Agrari del Baix Llobregat, els nois i noies han tingut l’oportunitat de visitar l’exposició fotogràfica “Traç · Baix · Walk · 2015” realitzada per alumnes de Belles Arts de la UB, instal·lada a l’espai d’interpretació de la Masia de Can Comas, seu de l’oficina del parc i del consorci. L’exposició, vinculada al moviment Walking Art, mostra com la percepció artística és també una forma de copsar l’entorn natural, un dels objectius de la campanya.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here