L’expresident Montilla, actualment senador del PSC, Manuel Reyes, alcalde de Castelldefels i diputat del PP, el conseller de CiU Felip Puig, l’eurodiputat d’ICV Ernest Urtasun i la diputada ecosocialista Lorena Vicioso, i la diputada d’ERC Anna Simó; han visitat aquest dissabte la Fira baixllobregatina, a un mes just de les eleccions municipals del proper 24 de maig

PSC

L’ara senador del PSC ha estat acompanyat per la cap de llista del partit a les municipals i alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez.

El qui durant 4 anys va ser president de la Generalitat i ara senador del PSC, José Montilla, s’ha passejat aquesta tarda per la Fira d’Espàrrecs de Gavà. Montilla, qui ja coneixia la mostra, ha estat acompanyat, en el seu recorregut, per l’Alcaldessa de Gavà i també candidata del partit a les municipals a la nostra ciutat el proper 24 de maig, Raquel Sánchez. Montilla ha destacat el paper de l’agricultura, no només “com activitat econòmica encara viva, sinó com una vessant tradicional i històrica. Crec que és important que la gent pugui conèixer les seves arrels. Aquesta activitat no només serveix per fer-nos veure d’on venim sinó també com una activitat que contribueixi a mantenir un medi ambient equilibrat i una imatge de desenvolupament sostenible. És bonic veure que encara hi ha moltes famílies que són pageses, i tant debò ho puguin seguir fent per molts anys malgrat les circumstàncies que no són gens fàcils”.

Raquel Sánchez, alcaldessa i cap de llista del PSC a Gavà a les properes municipals, ha assegurat que “és una gran satisfacció poder comptar amb la presència de Montilla, qui durant molts anys ha tingut un paper molt destacat a la nostra comarca i n´és un gran coneixedor. Com a president del Consell Comarcal va fer una gran tasca de protecció del nostre espai agrari com a entorn natural ubicat en enmig d’un forta pressió urbanística creant un consorci que alhora l’ha promocionat com a activitat econòmica”.

PP

L’alcalde popular a Castelldefels ha estat acompanyat per la seva homòloga a Gavà, Monica Parés.

L’alcalde del Partit Popular (PP) a Castelldefels, Manuel Reyes, no ha volgut perdre’s la inauguració aquest matí de la 62ª Fira d’Espàrrecs de Gavà. És la primera vegada que Reyes visita la nostra Fira, un esdeveniment que ha qualificat com a “important per tota la comarca del Baix Llobregat”. El dirigent popular ha destacat que “per a Castelldefels, com a capital turística del Baix Llobregat on hi ha tants restauradors, tot el que sigui fer servir productes de quilòmetre zero és molt important per potenciar la nostra cuina, i per tant és molt vital per nosaltres aquesta relació tan important entre el Parc Agrari i la restauració de Castelldefels”.

Reyes ha estat en tot moment acompanyat per l’alcaldable del Partit Popular a Gavà, Mònica Parés, que ha agraït a Reyes la seva presència a la nostra ciutat i ha destacat que el fet de que enguany es celebrin 62 anys de la Fira “demostra la complicitat que durant aquests anys hi ha hagut entre els pagesos de la ciutat i l’administració local, hem estat junts en moments complicats i difícils pel nostre producte estrella, l’espàrrec, i esperem que en els propers anys es pugui tornar a recollir la collita que havíem tingut anys enrere”.

CiU

El conseller ha visitat la Mostra Agrícola en companyia dels regidors de CiU i integrants dels dos partits que integren la formació política.

El conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat i secretari general adjunt de Convergència Democràtica de Catalunya, Felip Puig ha visitat avui la 62a Fira d’Espàrrecs convidat pels integrants del grup municipal de CiU. El conseller ja ha visitat en altres ocasions el certamen que al seu parer “al igual que altres fires que es fan a Catalunya relliga modernitat i tradició i formen part del nostre paisatge econòmic, comercial però també emocional”. Per a Felipe Puis són aquestes fires “iniciatives que arrel del territori ens permeten a partir de la identitat de cada territori, de cada poble, en aquest cas al voltat d’un producte agrari molt típic d’aquí, del Delta reafirmar la voluntat de tirar endavant en moments econòmics difícils.”. El conseller ha afegit que “iniciatives com la fira d’Espàrrecs reafirmen la personalitat d’un poble, la tradició d’un sector econòmic, la pagesia, molt arrelat a casa nostra però que conviu cada vegada mes amb la conurbació  i amb les expectatives de Gavà que també configuren part del nostre paisatge industrial i logístic del futur”.

Felip Puig ha passejat per la Mostra Agrícola acompanyat de Ramon Castellano, alcaldable de CiU i a les eleccions de maig i pel numero 2 de la llista, Antoni Rafanell. Castellano ha explicat que amb aquesta invitació al conseller volen “mostrar la identitat pròpia de Gavà i la feina del món de la pagesia”.

Demà, la formació rebrà la visita de la presidenta del Parlament i dirigent d’Unió, Núria de Gispert.

ICV-EUiA

Els dos diputats ecosocialistes han estat acompanyats per l’alcaldable de la formació a Gavà, Nicolás Sanz.

Ernest Urtasun, diputat al Parlament Europeu per Iniciativa Per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa (ICVC-EUiA), i Lorena Vicioso, diputada al Parlament de Catalunya per la mateixa formació, han visitat aquest matí la 62ª Fira d’Espàrrecs de Gavà. Urtasun, que és la segona vegada que visita la nostra Fira, ha volgut recordar que “la nostra formació està intentant a Brussel·les promoure molt el comerç de proximitat i l’agricultura de proximitat, creiem que el futur passa per aquí, no pel gran transport de mercaderies fent grans quilometres sinó per promoure la producció i el consum localitzat, això és un repte de tota Europa i per tant aquesta Fira, que al final el que vol és això, ens sembla fonamental i per això estem aquí per recolzar als agricultors i a l’economia local”.

Lorena Vicioso, que viu al Prat de Llobregat, també es la segona vegada que visita la nostra Fira d’Espàrrecs, un esdeveniment que “és molt semblant a la Fira que fem nosaltres al Prat, i per tant valoro molt la importància d’apropar els productes de proximitat a la gent, es molt important que fomentem el sector de la pagesia i que posem els seus productes a l’abast de la població perquè també és una oportunitat per sortir de la crisi”.

Urtasun i Vicioso han visitat la Fira acompanyats per l’alcaldable d’ICV-EUiA a Gavà, Nicolás Sanz, que ha destacat que “amb aquesta Fira d’Espàrrecs estem demostrant que no som nomes un referent comarcal, sinó també ja un referent a nivell català, avui dia el nostre producte, que és l’espàrrec, està arribant a tot arreu, i gràcies a això seguim sent un referent a tota la comarca”.

ERC

La diputada d’ERC al Parlament de Catalunya elogia l’esdeveniment perquè connecta amb el passat agrícola de la societat.

La diputada d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) al Parlament de Catalunya, Anna Simó, ha visitat aquest matí la 62ª Fira d’Espàrrecs de Gavà. Simó, que no es la primera vegada que visita la nostra Fira, ha volgut destacar que “com que a on jo visc, L’Hospitalet de Llobregat, hem perdut qualsevol reivindicació del nostre passat agrícola, m’agrada molt anar a llocs com El Prat, amb la seva Fira del Pollastre Pota Blava, o aquí a Gavà a aquesta Fira d’Espàrrecs, perquè realment són esdeveniments molt interessants i en concret aquí m’agrada molt veure les paneres que fan els pagesos”.

Simó ha visitat la Fira acompanyada per l’alcaldable republicà a Gavà, Andreu Pérez, que ha destacat que “els que tenim una certa edat ens recordem de les fires de fa anys, començant per les del Casino, i tot i que al llarg del temps i ha hagut pujades i baixades jo crec que aquest any tenim una Fira més generosa que la de l’any passat, així que esperem que en anys futurs pugui tirar endavant el projecte de la Fira d’Espàrrecs de Gavà”.

 

Font: elBruguers

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here