Avui dilluns 27 d’abril a les 16 h. al Teatre Núria Espert amb la participació de dos prestigiosos ponents: Maria Neira de la Organització Mundial de la Salut (OMS) i Manuel Franco de la Universitat d’Alcalá i la Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health (Baltimore d’EEUU)

Uns 100 professionals de l’àmbit sanitari està previst que assisteixin aquest dilluns 27 d’abril al 3r. Fòrum Obert de Sanitat Pública que organitza l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca al Teatre Núria Espert. El Fòrum compta amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

A partir de les 16 h. es celebrarà aquesta tercera edició del Fòrum, un referent clar de reflexió sobre la situació actual i futura de la sanitat pública i que porta a Catalunya a importants i prestigiosos ponents.

Enguany, les ponències centrals aniran a càrrec de dos reputats ponents de talla internacional:

-Maria Neira, Directora del Departamento de Salud Pública y Determinantes Medioambientales y Sociales de la Salud de la Organización Mundial de la Salud (OMS), oferirà la ponencia: “Determinantes medioambientales y sociales de la salud”.

-Manuel Franco, Coordinador del grup d’investigació “Social and Cardiovascular Epidemiology” de la Universitat de Alcalá i del Departament of Epidemiology de la Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, parlarà sobre la “Influencia del entorno local en la salud cardiovascular”

L’acte serà presentat per l’alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca.

Després d’aquestes dues ponències i del coffe break es realitzarà una taula rodona amb representants de la Generalitat de Catalunya, Diputació de Barcelona i el Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad.

La taula rodona, moderada per Enric Llorca, consistirà en:

-“Presentació del Programa PINSAP” a càrrec d’Antoni Mateu, Secretari de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya

-“La intersectorialitat a les polítiques locals de salut pública” a càrrec de Josep Oliva, Diputat delegat de Benestar social, Salut Pública i Consum, Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona

-“El ámbito local y la Estrategia de Promoción de Salud y Prevención en el Sistema Nacional de Salud” a càrrec de Begoña Merino, Jefa de Area de Promoción de la Salud del Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad.

A continuació, s’obrirà un torn de paraules entre els assistents.

El Fòrum és un espai de trobada i reflexió obert a professionals i als agents que intervenen en la sanitat pública. De fet, està prevista la presència d’importants personalitats de l’àmbit sanitari de Catalunya, des de metges a directors d’hospitals, sindicats, professionals sanitaris i responsables polítics.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here