L’Alcaldessa insta Foment a realitzar estudis sobre les deficiències en les telecomunicacions que provoca el sobrevol d’aeronaus a baixa altura i l’impacte ambiental que pot ocasionar

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha adreçat una carta a la ministra de Foment, Ana Pastor, traslladant-li la seva preocupació, compartida pel veïnat, de les molèsties derivades de l’ús de la configuració est en horari diürn. Aquesta configuració, que és una de les més lesives per al territori en sobrevolar els avions zones habitades a cotes molt baixes, es fa servir en condicions meteorològiques adverses, habituals en aquesta època de l’any.

La mitjana estadística dels darrers anys indica que en el 80% de l’horari diürn, els avions utilitzen la configuració preferent, si bé , segons les previsions d’ús establertes, s’hauria d’arribar al 85%. En la carta a la ministra de Foment, l’alcaldessa afirma ser conscient que “els canvis de configuracions preferents s’apliquen amb la màxima sensibilitat i només per raons meteorològiques adverses, com les d’aquests darrers mesos o l’estiu passat”. No obstant això, Sánchez alerta d’altres problemes que cal afrontar: “D’una banda, degut a la percepció de proximitat del sobrevol tant en xifra com en forma, la ciutadania ha detectat greus deficiències en els serveis de telefonia mòbil a l’interior dels seus habitatges i vibracions a les antenes de televisió. Per altra banda, cal vigilar les emissions de particulars i gasos que emeten les aeronaus en sobrevolar a baixa altura i si aquestes repercuteixen en el medi ambient o en la salut”.

L’alcaldessa emplaça a la ministra de Foment “a què promogui els estudis tant d’emissió de gasos com d’afectacions de serveis de telecomunicacions en les trajectòries en les zones habitades per poder analitzar-les i debatre-les”.

Raquel Sánchez també ha traslladat aquesta petició a la directora de l’Aeroport de Barcelona-El Prat, Sonia Corrochano, i al conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Santi Vila.

Font: elbruguers.cat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here