Amb la incorporació de 6 nous adults i el recent naixement d’un poltre, ja són 11 els èquids que hi pasturen

Els sis cavalls adults que s’hi van portar a finals d’abril, més el naixement d’un poltre el passat dia 2 de maig, ha incrementat fins a 11 individus el ramat de cavalls de raça camarga que pasturen als aiguamolls de la desembocadura del riu Llobregat. Aquesta gestió corre a càrrec del Consorci dels Espais Naturals del Delta.

L’agost de l’any passat va començar la pastura de cavalls als prats humits i jonqueres dels Espais Naturals del Riu, amb un petit ramat de quatre cavalls de la raça camarga. Aquesta raça és originària del delta del riu Roine (França), a la regió provençal de la Camarga, i està perfectament adaptada a viure i alimentar-se a les zones humides. Són cavalls de mida petita, molt tranquils i amb el color del pelatge variable amb l’edat, marró fosc en els poltres i blanquinós als adults. Els exemplars arribats als Espais Naturals del Riu provenen dels aiguamolls de l’Empordà.

El ramat s’ha adaptat molt bé a les condicions dels prats humits dels Espais Naturals del Riu i la seva pastura continuada ha permès controlar les espècies de plantes més colonitzadores i mantenir els prats inundables amb l’herba curta, creant així uns hàbitats molt interessants per a la fauna. La gran quantitat d’espècies d’aus aquàtiques que han utilitzat aquests espais per menjar, descansar o nidificar, així com la munió d’invertebrats aquàtics i amfibis que bullen a les zones inundades són testimoni dels efectes positius de la pastura dels cavalls.

Naixement d’un poltre

Una mostra de la bona adaptació dels cavalls ha estat el naixement d’un poltre el passat 2 de maig, el qual es pot observar als prats de la marina de cal Nani.

A finals d’abril es van portar sis cavalls més per incrementar les zones a pasturar, en concret els herbassars i jonqueres de la dreta de l’estany de cal Tet.

El Consorci dels Espais Naturals del Delta també utilitza un ramat d’ovelles i cabres per gestionar els hàbitats dels espais naturals, les quals fan un tipus de pastura complementària a la dels cavalls, millorant així el control de la vegetació.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here