Un any més, les Festes de Primavera han estat marcades per la participació i la implicació de la ciutadania que ha sortit al carrer a gaudir de la celebració en un cap de setmana marcat pel bon temps. Tant la 57a Exposició Nacional de Roses com la 36a Fira Comercial i Industrial del Baix Llobregat han concentrat rius de gent, formats per santfeliuencs i santfeliuenques però també per moltes persones d’altres municipis catalans. Àlbums de fotografies Flickr i Facebook

L’afluència de públic que ha visitat els diferents espais i, en especial, l’Exposició Nacional de Roses, ha estat superior al de l’edició anterior. S’estima que unes 30.000 persones han gaudit dels muntatges florals i de l’ambient festiu de la ciutat. Al llarg del cap de setmana es va congregar molta gent i en diversos moments es van formar llargues cues de fins per entrar a visitar el recinte. Els muntatges d’enguany, dedicats a l’art i les roses, van sorprendre una edició més per la seva vistositat i originalitat.

El cantautor santfeliuenc Ramon Mirabet va obrir les Festes el divendres passat amb el pregó inaugural. L’Auditori del Palau Falguera, que es va omplir de gom a gom, va aplaudir el discurs del jove artista que va finalitzar amb un fragment musical.

Els carrers del centre de la ciutat on hi havia els estands de la Fira Comercial van ser un continu anar i venir de gent. Els diferents espais dedicats al comerç local, alimentació, Fira Verda o automoció, entre altres, van atraure molts curiosos. Pel que fa al desmuntatge i l’obertura al trànsit de la zona del carrer Laureà Miró, s’ha dut a terme aquest mateix dilluns, tal com estava previst per tal d’afectar el menys possible els veïns i veïnes.

D’altra banda, la zona d’El Tast de degustació i tast de productes alimentaris, vins i caves, instal·lada a l’aparcament del davant del Casal Municipal de la Gent Gran, també va ser un espai molt concorregut.

Una altra de les activitats d’èxit de la festa va ser la desfilada “Fem Moda Sant Feliu” que va tenir lloc el dissabte i que va omplir novament de públic la Sala Ibèria.

En el marc de la Fira Comercial, cal lamentar un accident a dues parades dels encants del carrer Constitució, on la matinada de dissabte es va produir un incendi, el qual va ser extingit pels vigilants de seguretat, la Policia Local i els Bombers. L’incident es va produir malgrat que la seguretat del recinte de la Fira i de les activitats que s’hi celebraven estava coberta per 10 policies locals i 17 vigilants de seguretat, dos d’ells al carrer de Constitució.

En l’àmbit de promoció comercial, el diumenge 10 de maig dos establiments locals, la Floristeria Armengol i la Rellotgeria Sancho, van rebre el reconeixement a la trajectòria del comerç de la ciutat. Els dos comerços van ser obsequiats, a l’espai DeBotigues ubicat a la plaça de la Vila, amb un regal institucional dissenyat per l’artista local Jaume Amigó.

Les activitats de cultura tradicional i popular com la mostra de colles de foc, el Festival Flamenc, les caramelles, les sardanes, els castellers, els concerts joves, així com tots els actes inclosos en la XVI Mostra d’Activitats i Folklore Tradicional i Popular i el Festival Buti+Farra+Sound van aconseguir també un gran nombre de seguidors.

Concursos de roses

En el marc de l’Exposició Nacional de Roses, el jurat dels concursos va establir els premis següents:

Concurs infantil
1r premi individual: David Cuscó
2n premi individual: Iván Moreno
1r premi escola: Escola Falguera
1r premi classe: Escola Falguera (6è primària)

Premi Especial Associació Amics de les Roses
Premi: Escola Falguera

Concurs Amateur
1r premi: Carmen Valero
2n premi: Joana Caba
3r premi: Joan Prats

Concurs Popular
1r premi: Francesc Garcia
2n premi: Josep Uslé
3r premi: Josep Armengol

Concurs Miniatura
1r premi: Antonio Criado
2n premi: Roser Ribas
3r premi: Jaume Garcia

Concurs Polyantha
1r premi: Carme Miró
2n premi: Francesc Miró
2r premi: Jaume Garcia

Premi d’Honor a la Rosa més perfumada
Carmen Valero, per la rosa Mercè

Premi d’Honor Pere Dot al a millor rosa
Joan Prats, per la rosa Ambassador

En el marc dels concursos amateur i popular
Premi Especial a les millors roses varietat Mil·lenari: Desert
Premi Especial a la millor rosa varietat Rosa Sant Feliu: Francesc Garcia

En el marc dels concursos amateur, popular, polyanthas i miniatures
Premi Especial a l’estand amb la millor col·lecció de roses: Carme Miró
Premi a la varietat de millor rosa estrangera: Carme Miró
Premi a la varietat de millor rosa nacional: Roser Ribas
Premi a la varietat de rosa més antiga: Pilar López

55è Concurs de Fotografia Trofeu Rosa d’Or

Premis estatals
Premi d’Honor: Cristian Serra Arias
1r premi: Diego Pedra Benzal
2n premi: Miquel Planells
3r premi: Miquel Estrada

Premis locals
1r premi: Jaume Pagès
2n premi: Jordi Marín
3r premi: Marta García

1r Concurs de Fotografia a Instagram de les Festes de Primavera i l’Exposició Nacional de Roses

En el tema “Exposició de Roses”, amb l’etiqueta #santfeliuconcursexproses, els guanyadors són:

arnau_guti
lapeixera
sonia_llamas

En el tema “Colles”, amb l’etiqueta #santfeliuconcurscolles, els guanyadors són:

alexdebaser
lapeixera
jquimsedo

El lliurament dels premis tindrà lloc el divendres 22 de maig, a les 20 h, a la sala d’exposicions del Palau Falguera de Sant Feliu de Llobregat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here