La trobada es va celebrar a Sant Joan Despí i es va cloure diumenge 9 de maig amb una gran rua formada per 100 carros, 400 cavalls i 700 traginers. A més de la rua, durant el cap de setmana es van fer altres activitats paral·leles com un mercat de pagès, un espectacle de doma i una actuació inspirada en el ‘jaleo’ menorquí

Diumenge va ser el dia gran de la XVIII Trobada Nacional dels Tres Tombs, amb la gran Rua de carros i carretes, que va organitzar la Federació Catalana de Tres Tombs i la Colla de Geganters de Sant Joan Despí. A la Rua van participar 55 colles de Tres Tombs d’arreu de Catalunya que ens han portat a la ciutat més de 100 carros i 400 cavalls, amb la participació d’uns 700 traginers, carreters, etc.

La gran cercavila va fer un ampli recorregut que, des del recinte Firal, va passar per l’avinguda de Barcelona, el carrer de Francesc Macià, Riera d’en Nofre, rambla Jujol, Bon Viatge, Catalunya i Rius i Taulet. No va faltar la tradicional benedicció dels animals davant l’església. Una gran jornada festiva que va tancar un cap de setmana ple d’activitats i d’imatges per al record. 

Abans, però, de la gran rua, durant el cap de setmana la ciutadania va gaudir d’altres activitats com un mercat de pagès amb més de 50 estands vinculats a l’artesania i el món, una granja, i, fins i tot una passejada d’oques ensinistrades que va causar admiració entre els vianants.

El dissabte es van organitzar diferents activitats vinculades al món del cavall i El Tres Tombs, com la cercavila d’estandars, l’espectacle Cavalls de Menorca i un espectacle hípic de doma natural amb coreografies a càrrec de Santi Serra, conegut mestre ensinistrador de cavalls en llibertat. 

Amb la trobada d’aquest cap de setmana, la Federació Catalana de Tres Tombs tanca la temporada d’aquesta tradició que se celebra a molts pobles de Catalunya des de principis d’any, coincidint amb la festivitat de Sant Antoni Abat, patró dels animals.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here