Els premis Joan Coromines són un reconeixement que la Coordinadora d’Associacions per la Llengua (CAL) atorga des del 2002 a persones i col·lectius que han destacat pel seu compromís en la normalització de la llengua, la cultura i la nació catalanes

Olesa acull aquest dissabte la cerimònia d’entrega dels Premis Joan Coromines 2015, que atorga la CAL (Coordinadora d’Associacions per la Llengua). La lingüista Carme Junyent, l’escriptor Màrius Serra, la companyia de teatre Dagoll Dagom, el Moviment Franjolí per la Llengua i el Casal d’Olesa són els guardonats amb els premis Joan Coromines 2015.  A banda de lliurar els guardons, el president de la Fundació Institut Nova Història, Albert Codinas, oferirà la conferència ‘La llengua catalana, històries de distorsió i manipulació’. I també s’hi presentarà el manifest del Correllengua 2015, redactat per Salvador Cardús.

Els premis Joan Coromines són un reconeixement que la CAL atorga des del 2002 a persones i col·lectius que han destacat pel seu compromís en la normalització de la llengua, la cultura i la nació catalanes. També volen ser ‘un revulsiu per a esperonar a continuar treballant per assolir el ple reconeixement de la identitat nacional. Així ho ha explicat Pere Salvador, membre de la CAL d’Olesa, que ha destacat la satisfacció que la CAL hagi escollit Olesa per acollir aquests premis a nivell nacional.

Els premiats són els següents:

-Carme Junyent, en reconeixement al seu dilatat compromís per la llengua i per la seva perseverança a l’hora de defensar unes polítiques lingüístiques per al país.

-Dagoll Dagom, per l’àmplia experiència d’apropar a la ciutadania les seves creacions artístiques en la llengua catalana, tant en l’àmbit del teatre com el de la televisió.

-Màrius Serra, per la intensa activitat creativa en pro de la llengua catalana, que evidencia el seu gran compromís per fer del català una eina d’ús lúdic i social.

-Moviment Franjolí per la Llengua, pel treball continuat de reclamar un estatus digne per la llengua pròpia de la Franja i d’implementar polítiques que duguin a la seva plena normalització.

-El Casal d’Olesa, en aquest cas, segons ha destacat Pere Salvador,  en reconeixement a la seva tasca en la difusió de la llengua i la cultura catalanes durant més de 90 anys.

Després de l’entrega dels premis, hi haurà la conferència “La llengua catalana, històries de distorsió i manipulació”, el nomenament del guanyadors del concurs de cartells del Correllengua, la presentació i lectura del manifest del Correllengua 2015, i l’actuació del grup olesa Ballaveu.

Font: Ajuntament d’Olesa de Montserrat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here