Com va canviar l’art, especialment la literatura, després de la Primera Guerra Mundial? Aquesta i altres preguntes centren l’exposició “Una guerra de trinxeres. Literatura i cinema de la Primera Guerra Mundial, 1914-1918”, que es pot veure a la Biblioteca M. Aurèlia Capmany de Sant Boi de Llobregat del 14 de maig al 10 de juny. La mostra està organitzada per la Diputació de Barcelona

L’exposició s’estructura en dos panells que recreen l’ambient d’una trinxera i on s’explica el context de la guerra i els seus efectes en la narració literària, que es va impregnar d’un nou realisme.

I també en un art, el cinema, nascut poc abans del conflicte i que va recrear repetidament aquell tràgic episodi de la Història.

Un conflicte que va causar 10 milions de morts, 70 milions de soldats desplaçats als fronts de batalla i un món que va canviar per sempre.

L’exposició també inclou una selecció de llibres i pel·lícules ambientats en la Gran Guerra que es pot consultar a la guia de lectura elaborada amb motiu de l’exposició.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here