Muxart. Espai d’Art i Creació Contemporanis de Martorell acull fins al 28 de juny, l’exposició Art en Trànsit. És una mostra itinerant de la Diputació de Barcelona, organitzada en conveni amb l’Ajuntament de Lleida a partir del fons del Centre d’Art La Panera, i en col·laboració amb els municipis que l’acullen

“Art en Trànsit” reuneix una selecció de 24 obres de 16 artistes procedents de la Col·lecció del Centre d’Art la Panera: una col·lecció pública iniciada per l’Ajuntament de Lleida el 1997, a partir de la convocatòria de la Biennal d’Art Leandre Cristòfol. La tria d’artistes i obres que s’ofereix se centra en la idea segons la qual vivim en un món canviant i en trànsit continu, on les conviccions d’ahir són les incerteses d’avui, i on les veritats irrefutables del passat han perdut solidesa i credibilitat.

Els artistes participants són: Antoni Abad, Juan Pablo Ballester, Susana Casares, Izaskun Chinchilla, Santiago Cirugeda, Javier Codesal, Carles Congost, Democracia, Patricia Esquivias, Alicia Framis, Valeriano López, Javier Peñafiel, Josu Rekalde, Francesc Ruiz, Belén Uriel i Oriol Vilanova.

“Art en trànsit” presenta sis àmbits temàtics, d’allò més particular a allò més col·lectiu: subjecte, gènere, moviments migratoris, espai públic, història i emergència dels conflictes. Les obres s’exposen acompanyades d’unes fitxes de contextualització amb la voluntat d’insistir en el sentit de pertinença a un temps concret.

La mostra està comissariada per Glòria Picazo, que prèviament a l’obertura al públic, demà a les 19:30h, oferirà una presentació a docents a les 13h.

També s’ha programat una visita per a públic adult (a partir de 16 anys) el dimecres 20 de maig, a les 18h, i una visita per a públic familiar (a partir de 6 anys) el diumenge 7 de juny, a les 12h

La mostra inclou una sessió de treball a càrrec de Francesc Ruiz, artista de l’exposició, amb els alumnes de 1r de batxillerat de l’IES Pompeu Fabra de Martorell. Serà el dijous 28 de maig.

Aquesta exposició ja s’ha pogut veure a Cerdanyola, on es va estrenar. Ara, després de Martorell, continuarà la seva itinerància per Sant Cugat del Vallès, Ripollet, Terrassa, Manresa, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here