La Fira de Sant Isidre compleix 45 anys d’història –i la Mostra d’Entitats en fa ja 14– amb la ciutat fent gala de la seva vitalitat a l’entorn de la festivitat del patró de la pagesia. La fira s’inaugura avui dissabte 16 de maig, amb un acte institucional que s’iniciarà a les 11 del matí al recinte de Cúbic i del parc de la Marina
El que va començar gairebé fa mig segle com una mostra de l’activitat agrícola s’ha convertit des de fa temps en un aparador de l’activitat econòmica i social de la ciutat. Un punt de trobada anual de la vida viladecanenca. Es tracta, però, d’una cita que, en cada edició, incorpora novetats entre les activitats que s’hi organitzen. Nous tallers, noves xerrades, nous espais comercials, un nou estand municipal… Tot perquè l’experiència de les persones que hi assisteixin sigui profitosa cada vegada.
Creacions sempre sorprenents
Una de les activitats més atractives de la cita és la més veterana, el Concurs Exposició de Fruits del Camp. Una oportunitat per veure muntatges artístics elaborats a base de productes agrícoles on el verd i el gra conformen obres sempre diferents i sorprenents, basades en edificis, personatges, tradicions o, simplement, creant composicions molt agradables per als sentits. Les realitzen membres de la Cooperativa Agrícola de Viladecans, que també organitza altres activitats, com el Mercat de Pagès i els tallers de l’hort, plantes aromàtiques i arbres fruiters que també busquen apropar el camp a les famílies. Per altra banda, com ja és tradició, se sorteja una panera entre els qui omplin la butlleta de participació.
L’estand municipal, centrat en l’educació
L’Ajuntament dedica enguany el seu espai firal a l’educació, fent especial incidència en la participació de les famílies i en la innovació com a elements que mouen aquest repte tan important per a la societat. Així, hi haurà diferents espais recreant una escola, una biblioteca o una llar per posar en valor les experiències que la ciutat està impulsant en l’àmbit educatiu. Hi haurà demostracions amb la participació de centres educatius, i també s’hi organitzaran tallers perquè els infants i joves i les seves famílies gaudeixin amb propostes entretingudes i educatives alhora.
Fer comerç pot tenir premi
La fira és un mirall de l’activitat comercial i hostalera local. Aquí es poden trobar molts dels comerços de la ciutat. Alguns, a les desfilades de moda, a la passarel·la, i en espais temàtics com ‘Sí, quiero’, per als nuvis, on es faran exhibicions de vestits de cerimònia; l’Espai de Moda i Complements; l’Espai dels Nens, que s’estrena i comptarà amb l’animació de personatges del film ‘Frozen’, amb el quals els petits es podran fer fotos. Així, la Xarxa Comercial reforça la seva campanya ‘Jo també compro a Viladecans’. A més, ha escollit aquesta cita per presentar la nova targeta de fidelització del comerç local, Comerç Viladecans Shop & Experience, i ofereix a les persones que se la facin –de manera gratuïta– la participació en el sorteig d’un creuer.
L’hostaleria també se segueix consolidant en aquesta trobada i, en col·laboració amb els Mercats Municipals i la Cooperativa Agrícola, organitza un showcooking a l’entorn de la cuina del fideu i una xerrada sobre l’ús culinari de les flors. Per la seva banda, el Consorci dels Espais Naturals del Delta serà present a la fira amb l’espai ‘Descobreix el Remolar, un tresor a casa teva’, per donar a conèixer aquest espai natural del municipi.
Les entitats, protagonistes
La Mostra d’Entitats, que acompanya des de fa anys a la Fira, comptarà amb més de 50 estands on associacions locals exposaran la seva activitat. A més, s’hi organitzaran més de mig centenar d’activitats, entre les quals repeteix el Repte de Sant
Isidre, després de l’èxit del dominó humà de l’any passat –amb més de 1.200 participants–. El nou repte per a aquesta edició, al
qual ja s’han inscrit unes 1.200 persones, és aconseguir una abraçada multitudinària en parella de deu segons que reuneixi 1.500 persones.
A més, s’estrena a la Mostra una jam gastronòmica intergeneracional per improvisar amb productes de proximitat, que es realitzarà diumenge a les sis de la tarda, a l’Espai Gastronòmic del recinte firal de Cúbic.
Per altra banda, la participació també ha arribat al cartell, que s’ha escollit per segon any entre propostes presentades per alumnat de Batxillerat Artístic de l’Institut Josep Mestres i Busquets. Totes es podran veure a l’estand de la Cooperativa. A més, repetiran a la cita els participants al programa ‘Cultura Emprenedora a l’Escola’, que han après a muntar una cooperativa i vendran els seus ‘productes, la cercavila popular de cultura catalana i els tallers infantils lúdics organitzats per l’associació local per a la integració de persones amb discapacitats ASDIVI.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here