Cornellà en Comú-Crida per Cornellà va reunir dissabte per la tarda prop de 800 persones a la Plaça Catalunya de la ciutat, al seu acte central de campanya. Hi va participat la Secretària gene-ral de Podemos Andalusia, Teresa Rodríguez, el cap de llista, Vidal Aragonès i altres membres de la candidatura, juntament amb membres de diverses entitats i moviments socials. Cornellà en Comú es va reivindicar com una força construïda de baix cap a dalt i que pretén integrar les di-verses lluites socials del territori i els col•lectius desafavorits

Les entitats o moviments que dónen suport a Cornellà en Comú, van ocupar la major part del temps durant l’acte. En aquesta línia, hi van participat els vaguistes de Telefònica, una de les in-tervencions que va generar més expectació. El col•lectiu porta més de 40 dies en vaga indefinida i va aprofitar per revindicar tres eixos; les males condicions laborals, el silenci mediàtic i que “els sindicats tradicionals no els són útils”.

També ho va fer el Front d’Alliberament Gay de Catalunya, de la mà d’Eugeni Rodríguez i el mo-viment Cornellà Sense Fronteres. Rodríguez va revindicar la Llei Contra l’Homofòbia del Parla-ment, va reclamar que arribi a tots els municipis i va qualificar l’homofòbia de malaltia. “Aquesta llei és la cura contra l’homofòbia”.

Aziz Baha, de Cornellà Sense Fronteres, va criticar que les persones migrades no tinguin dret a vot, però va assegurar que “sí que ens impliquem en la societat i el seu teixit”. Aziz va ser crític també amb els partits tradicionals, que va assefurar els “fan invisibles”, en el millor dels casos; “quan les coses van malament som una arma electoral”. D’aquesta, manera Baha va criticar el discurs de l’odi.

Les institucions, un terreny hostil

Teresa Rodríguez va alertat, però, que les institucions són hostils, que “us intentaran fer creure que no en teniu ni idea”. Però va avisar que “la política no és cosa d’uns pocs privilegiats, és cosa de tots i totes”. En aquest sentit va encoratjar als cornellanencs a votar per Crida per Cornellà.

En una línia semblant, Vidal Aragonès va alertar que “amb les institucions no n’hi ha prou”, però va reivindicar el rigor professional del seu programa.“Volen fer por. La seva estabilitat va permetre aprovar la reforma laboral i reformar la Constitució a favor dels bancs. Si és així, visca la inestabili-tat”

Aragonès va criticar el bipartidisme estatal, però també el pacte de CiU i ERC: “Estem pel dret a decidir, però no volem que se’n faci demagògia per tapar els altres temes”. El focus de les seves crítiques va ser, però, l’executiu Balmón. Va alertar d’un deute de 92 milions d’euros a l’Ajuntament i de “múltiples portes giratòries” entre serveis que segons Aragonès, l’Alcalde ha privatitzat en favor de regidors o ex-regidors. També va remarcar que el consistori ha perdonat 1’4 milions d’euros en IBI a grans companyies de la ciutat.

Cornellà en Comú també es presenta com “l’únic partit que no aplicarà polítiques de dretes o do-narà suport a qui les aplica” a l’Ajuntament de Cornellà.

“Vam vèncer el franquisme i vencerem el neoliberalisme”

El 15M va ser recordat continuament durant l’acte. També es va apel•lar a les lluites obreres de Cornellà i les vagues que es van realitzar durant el Franquisme i la Transició. Vidal Aragonès va alertar que durant el franquisme es pretenia fer dels cornellanencs mà d’obra barata, i ara “volen que oblidem que algun dia vam tenir drets”. Aragonès va concloure de forma contundent; “a ciutats com aquesta vam enterrar el franquisme, ara vencerem el neoliberalisme”.

Cornellà en Comú-Crida per Cornellà aplega persones implicades en el teixit associatiu i movi-ments socials de la ciutat. Compta amb el suport formal del Cercle de Podem de la ciutat, el Procés Constituent, Equo i l’Alternativa d’Esquerres, amb membres de l’Esquerra independentista de la ciutat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here