La candidatura amb presència d’ICV-EUiA Cornellà assegura ser «l’únic partit que pot provocar canvis reals a la ciutat», des de l’esquerra. Presenta els punts principals de la candidatura, amb la presència de la diputada ecosocialista Dolors Camats, amb el rescat social com a eix central. Proposa, també, una auditoria del deute, la defensa dels serveis públics i l’oposició als desnonaments, juntament a polítiques en matèria de gènere i ecologia

Camats ha recordat que en el context actual no hi ha prou amb gestionar els Ajuntaments, «cal buscar nous instruments útils per revertir la situació, hem de transformar». En aquest sentit, el cap de llista, Arnau Funes s’ha reivindicat com l’únic partit d’esquerres que coneix l’Ajuntament, i podrà provocar canvis en el Govern. Ha qualificat el model socialista com a obsolet, i han assegurat que «podem aportar aire fresc».

En aquest sentit, Funes ha ironitzat «som culpables dels Plans d’Ocupció i haver aturat desnonaments a la ciutat». Ha lamentat que se’ls critiqui per ser a la foto; «no eren els nostres projectes idíl·lics, però gràcies a la nostra pressió s’han aturat molts desnonaments i moltes persones han trobat feina». «Balmón sap que som els únics que podem incomodar-lo, podem forçar canvis en les polítiques, perquè sabem com funciona la ciutat». Movem Cornellà ha recordat els canvis en positiu que ha forçat a la ciutat i es marca com a objectiu poder ser decisius el 24M per assolir-ne més.

Problemes artificials i obsolets

Els ecosocialistes han criticat que «la campanya s’està debatent entorn a anècdotes, no hi ha un debat públic real sobre la ciutat, o sobre problemes ja resolts». S’ha referit, també a les crítiques del PP al projecte de Mesquita; «si el principal partit de l’oposició té això com a única proposta, ens haguéssim pogut estalviar els seus sous com a regidors». En aquesta línia, Camats ha assegurat que davant el discurs racista, no miraran cap a un altre costat. Sergio Gómez ha apuntat que «la millor política en seguretat és que tothom tingui una feina digne, i tranquil·litat que no els desnonaran.

En aquest àmbit, la membre de la llista Anna Caminals, ha assenyalat l’oposició a la LOMCE i la defensa de l’escola pública com un dels eixos principals del programa. Gómez ha reiterat que «el debat sobre la llengua és un problema artificial a la ciutat».

El teixit associatiu i els moviments socials

Movem també s’ha erigit com la candidatura que incorpora les veus dels moviments socials als Ajuntaments, i hi trasllada les seves propostes. Tot recordant el seu paper amb el 15M i la oposició a Eurovegas, entre altres, han assegurat que «escoltarem i incorporarem les associacions, però mai ens apropiarem de la seva imatge». Funes ha reivindicat, en aquest sentit, ICV-EUiA com la veritable llista de l’esquerra unitària.

A més, el cap de llista ha assegurat que defensen la sobirania fiscal. Ha reivindicat les mocions que els ecosocialistes han aprovat a la Diputació amb CiU i ERC a favor d’una Hisenda catalana pròpia, «sempre i quan serveixi per augmentar, també, la recaptació dels consistoris».

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here