La primera convocatòria, aprovada a finals de 2014 i dotada amb 10 milions d’euros, mobilitzarà una inversió total de 16 milions d’euros i beneficiarà a 49 projectes 

Després de la bona acollida de la primera convocatòria del Programa de millora d’infraestructures i de competitivitat de polígons industrials i àrees d’activitat econòmica de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, avui dimarts, 19 de maig, el ple de l’AMB ha aprovat les bases de la segona convocatòria, dotada amb 20 milions d’euros, per seguir millorant els polígons industrials del territori metropolità. La primera convocatòria, que es va fer pública a finals del 2014 i va estar dotada amb 10 milions d’euros, mobilitzarà una inversió total de 16 milions d’euros i beneficiarà a 49 projectes de 14 municipis metropolitans.

D’aquests 49 projectes que han rebut subvenció 18 són d’iniciativa publica, 29 d’empresa privada i 2 d’associacions empresarials. La major part dels projectes presentats tenen a veure amb la reposició d’inversions als polígons industrials ; rehabilitació d’edificis i façanes; millorares en l’estalvi i eficiència energètics; i amb la millora de les xarxes de subministrament energètic i telemàtic. Aquestes actuacions atorgades en la primera convocatòria s’hauran de realitzar entre l’acceptació de la subvenció i el 31 desembre de 2016.  Entre els projectes més significatius, destaquen:

Els quatre projectes al Districte econòmic de l’Hospitalet de Llobregat, impulsats per l’ajuntament i les associacions empresarials del Polígon Pedrosa i d’empresaris del Baix Llobregat, subvencionats amb 2’2M€ per a intervencions de millora de la competitivitat.
Els quatre projectes al voltant del corredor de la C245, impulsats pels ajuntaments de Sant Boi, Viladecans i Gavà, que conjuntament rebran 2’8M€ de subvencions destinats a millores de la competitivitat mitjançant obra civil, xarxes de serveis tecnològics, eficiència energètica i recuperació de lluminàries.
El projecte presentat per l’ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, subvencionat amb 1’5M€ per a la remodelació de l’edifici de l’antic hospital de l’Esperit Sant que es destinarà a viver d’empreses, suport a startup tecnològics i serveis de promoció econòmica.
Els 23 projectes d’iniciativa privada i suport municipal presentats al voltant de la millora del polígon industrial de la Fontsanta a Sant Joan Despí, una iniciativa conjunta de col·laboració públic-privada que rebrà 240.000 euros de subvenció.
El projecte municipal al Prat de Llobregat en l’àmbit de la indústria agroalimentària de proximitat, que rebrà 457mil euros per potenciar la producció i marca Pota Blava de pollastres.
Els dos projectes d’iniciativa pública i privada a l’àrea econòmica de Sant Feliu de Llobregat, que rebran 1’25M€ per a impulsar urbanització, millores energètiques, serveis de telecomunicacions i noves lluminàries més eficients.

El Programa de millora d’infraestructures i de competitivitat de polígons industrials i àrees d’activitat econòmica de l’AMB estableix una línia de subvenció dotada amb 30 milions d’euros i orientada a fomentar actuacions que promoguin la competitivitat i dinamització dels polígons i les àrees d’activitat econòmica de l’àrea metropolitana de Barcelona, així com la generació d’ocupació. El seu objectiu és fomentar la realització d’actuacions, tant públiques dels ajuntaments metropolitans com en col·laboració amb empreses i associacions d’empreses, ubicades en un polígon industrial o àrea d’activitat econòmica de l’àmbit metropolità, i que tinguin un impacte dinamitzador a nivell econòmic i d’ocupació.

“L’estratègia de fons de l’AMB és subvencionar el màxim de projectes que compleixi els requisits i incloguin una aportació significativa pel territori en termes de desenvolupament econòmic i ocupació”, assenyalen des de l’AMB. En aquest sentit i un cop adjudicats els 10M€ de la primera convocatòria, l’AMB convoca, de manera immediata, la segona convocatòria, i posa a disposició del programa 20M€ més. “D’aquesta manera es podran tornar a presentar els projectes que no hagin assolit finançament en la primera convocatòria, així com d’altres que estiguin interessats”, puntualitzen.

A la primera convocatòria es van presentar un total de 97 projectes de 24 ajuntaments metropolitans. L’abast econòmic conjunt de tots els projectes presentats és de 68’5 milions d’euros, dels quals es sol·liciten a l’AMB 37’5M€.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here