Ciutadans (C’s) fa bandera a Gavà de ser l’únic canvi possible, asseguren ser la «transformació sensats» davant el projecte socialista «esgotat». La formació assegura que «canviarem les coses que no es fan bé, però potenciarem aquelles que funcionen». A més, reivindiquen la vigència a nivell estatal d’un projecte nascut a Catalunya i la seva importància las municipis. Malgrat estava prevista la presència de la diputada Inés Arrimadas, aquesta finalment no va poder assistir a l’acte

La proposta política de C’s va pivotar ahir ahir al vespre a Gavà, entorn a tres eixos. La defensa de la legalitat i els símbols constitucionals i una millora de l’eficiència de les institucions, promovent la lluita contra el clientelisme i la corrupció. Com a tercer aspecte, C’s va proposar la defensa dels emprenedors i les empreses, assegurant que són els únics capaços de crear ocupació. El seu candidat, Miguel Ángel Ibañez va anar més enllà; «els polítics no serem els que donem feina a la gent».

Ciutadans va remarcar que a les eleccions del 24 de maig «parlarem d’allò que importa a la gent». Ibañez va subratllar, però, la importància que la segona força a l’Ajuntament siguin ells i no ERC, perquè «no es pengi l’estelada al balco». «El 27S ha de ser un dia normal a Gavà, que no es vegin banderoles grogues per tota la ciutat», va explicar el seu candidat.

La formació va carregar contra les pujades de l’IBI municipal, i van assegurar que el congelaríen. «El voldríem abaixar, però tenint en compte l’endeutament de 45 milions ens resulta impossible».

Proposen també exprimir al màxim les ruïnes prehistòriques o la Fira de l’espàrrec. Volen defensar, també, el comerç local utilitzant les noves tecnologies davant l’outlet de Viladecans; «podem utilitzar aplicacions que serveixin de guia o una targeta Comerç».

Finalment, van reivindicar una administració que posi les coses fàcils als emprenedors; «invertir més diners en ajudes pels empresaris o en la gent que ho necessita i menys en subvencionar entitats de manera desproporcionada».

Neguen anar contra la cultura

 Aquest últim punt va causar moltes crítiques dels altres partits, que asseguren que «Ciutadans fa populisme i vol eliminar la cultura». Ibáñez ho nega i va recordar que C’s parla de racionalitzar les subvencions, no eliminar-les.

El líder local de C’s va consida que el volum actual d’ajudes és desproporcionat, tenint en compte la situació económica i va criticar que hi ha entitats que reben subvencions de manera predeterminada, «sense necessitar-les».

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here