El diputat de la CUP, David Fernàndez ha donat suport a Cornellà en Comú a la ciutat, com a «espai de ruptura municipalista». El cupaire ha dit que aquest tipus de municipalisme és necessari com a primera trinxera «per reconstruir per baix el que ells destrueixen per dalt». Ha defensat Cornellà com a exemple de lluita obrera «prioritària en qualsevol moment de canvi social», en l’acte de tancament de la campanya.

Fernàndez ha remarcat que en un context de crisis com l’actual «el més important és el que fem els de baix», i s’ha preguntat «fins quan les classes populars permetrem aquest robatori». Ha assegurat que no es tracta una crisis per falta de recursos, sinó «d’una estafa», i que l’única solució possible és «el poder de la gent». Ha afirmat que es podrà sortir de la situació votant candidatures com Crida per Cornellà, però també en el dia a dia, aturant desnonaments i constuint una economia social cooperativa.

Les retallades dels últims 4 anys són un terç del forat de les caixes catalanes i l’evasió fiscal anual. També és equivalent a la fortuna dels 10 catalans més rics».

S’ha reafirmat en el suport als treballadors en vaga de Telefonica, i ha assegurat que és l’exemple de la situació actual. «Una multinacional que amb els beneficis que té podria pagar sous dignes, però precaritza per enriquir-se encara més. A més, era una empresa pública regalada als amics de Jose Maria Aznar».

El candidat de la formació, Vidal Aragonès va signar el Compromís de les escales, que compromet la candidatura a no contractar serveis a Movistar si governen. No els signarà, almenys, fins que reconeguin una jornada de 40 hores i «salaris dignes» als seus empleats, que porten més de 40 dies en vaga indefinida.

Dret a decidir-ho tot

Fernàndez s’ha queixat de la falta de sobiranies; «som un poble intervingut de facto, no podem decidir economicament, però vivim en un Estat demofòbic que no ens deixa expressar que som». En aquest sentit, Vidal Aragonès ha criticat el ministre Wert. Assegura que els fills dels immigrants que van lluitar per aprendre català «ara lluitaran per la llibertat». Aragonès ha afirmat, però, que estan pel «dret a decidir-ho tot», marcant diferències amb CiU. «La nostra Catalunya no són els seus negocis, som les classes populars», ha conclòs.

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here