Vuit forces polítiques han signat el Pacte Social per l’Aigua a Catalunya

 

Aigua és Vida analitza els programes electorals en aigua, alguns dels quals encara no reconeixen l’aigua com un Dret Humà

Per la Plataforma Aigua és Vida

A falta de dos dies per les eleccions municipals des de la Plataforma Aigua és Vida constatem que la gestió de l’aigua ha deixat de ser un assumpte merament “tècnic” a una qüestió profundament política i social, amb conseqüències directes i importants sobre la població. Així ho demostra la signatura delPacte Social per l’Aigua a Catalunya per part de vuit forces polítiques, el debat d’alcaldables de BTV a Barcelona i les nombroses i constants notícies sobre el model de gestió de l’aigua a multitud de municipis (Terrassa, Vic, Torelló, Massanes, Parets, …).

Aigua és Vida hem analitzat els programes electorals de dotze forces polítiques per tal de veure quins compromisos han adquirit amb la ciutadania davant de la nova convocatòria electoral. Per una banda es constata que aquelles que han firmat el Pacte Social mostren una major sensibilitat i interès a abordar la qüestió de la gestió de l’aigua; i per l’altra destaca l’absència, en 6 forces polítiques, del reconeixement bàsic de l’aigua i el sanejament com un Dret Humà, consideració reconeguda per l’ONU el 2010 i fonament sobre el qual s’hauria de construir tota política hídrica. Aquesta manca de reconeixement porta associada una realitat molt més crua: el baix nivell de compromís amb prohibir els talls d’aigua domiciliaris a les famílies que no poden pagar el rebut, una qüestió fonamental a la qual només 5 de les 12 forces polítiques s’hi comprometen.

Davant la nova legislatura que s’obre remarquem el nostre compromís per lluitar per una gestió pública de l’aigua, no mercantil i democràtica. Per fer-ho serà imprescindible tant la força de la societat civil per seguir liderant el procés de recuperar l’aigua com a bé comú com un lideratge clar de les institucions públiques que fins ara s’han subordinat als interessos de les grans multinacionals.

 IMG_20150523_204548

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here