L’Àrea Metropolitana de Barcelona ha concedit una subvenció d’1,25 milions d’euros a Sant Feliu de Llobregat per impulsar la millora dels polígons industrials dels sectors El Pla-Les Grases, Matacàs-Armenteres i Masor-Multindus. Els dos projectes subvencionats, d’iniciativa pública i privada, impulsaran la urbanització, millores energètiques, serveis de telecomunicacions i noves lluminàries més eficients als polígons

En concret, es preveuen millores en la via pública i en els paviments de diversos carrers, la supressió de barreres arquitectòniques, la construcció d’una rotonda en la confluència dels carrers Indústria i Sant Josep, la renovació i ampliació de la xarxa de fibra òptica, la millora dels punts de llum i de la senyalització i la incorporació de xarxa sense fils. L’objectiu del projecte és millorar la competitivitat dels polígons i donar resposta a petites demandes històriques tant dels empresaris com de la ciutadania.

La subvenció de l’AMB permet finançar el 70% de l’actuació, que té un pressupost total de 1.592.711,83 euros. Les obres de millora s’hauran de realitzar abans del 31 de desembre de 2016.

El Programa de millora d’infraestructures i de competitivitat de polígons industrials i àrees d’activitat econòmica de l’AMB estableix una línia de subvenció dotada amb 30 milions d’euros i orientada a fomentar actuacions que promoguin la competitivitat i dinamització dels polígons i les àrees d’activitat econòmica de l’àrea metropolitana de Barcelona, així com la generació d’ocupació. A la primera convocatòria es van presentar 97 projectes de 24 ajuntaments metropolitans i finalment mobilitzarà una inversió de 16 milions d’euros i beneficiarà 49 projectes de 14 municipis, entre les quals, un dels més importants és el de Sant Feliu de Llobregat.

Préstec de l’IDAE per a millores en l’estalvi i eficiència energètics

D’altra banda, l’Ajuntament de Sant Feliu ha sol·licitat a l’Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energía (IDAE) del Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme, la concessió d’un préstec reemborsable sense interès, per import d’1.881.648,42 euros, per a la renovació de les instal·lacions d’enllumenat elèctric exterior. Aquest programa d’ajudes permetrà dur a terme la renovació del 40% dels centres de comandament, la instal·lació d’equips de telegestió, la substitució de lluminàries per leds en 3.147 punts dels 5.844 existents, així com la instal·lació de sistemes de control i regulació punt a punt, entre d’altres actuacions.

L’actuació permetrà obtenir un estalvi energètic de 1.933.471,68 kWh per any, que suposa un 80’3% d’estalvi sobre els punts actuats i un 56’52% d’estalvi sobre la totalitat de l’enllumenat. A més, implica un estalvi econòmic de 262.554,80 euros l’any, que suposa un 77,89% d’estalvi sobre els punts actuats i un 54,82% d’estalvi sobre la totalitat de l’enllumenat. L’atorgament del préstec permetrà que tot l’enllumenat exterior de Sant Feliu de Llobregat disposi de la tecnologia led, essent un dels primers municipis de Catalunya de més de 40.000 habitants en aconseguir-lo. La tecnologia led comporta un estalvi important en consum d’energia i una millora significativa de l’eficiència que evita la contaminació llumínica.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here