A les 18h al Complex Esportiu Torrent de Llops no cal fer cua per poder votar. Més aviat el contrari, els membres de les meses no tenen massa feina i molts d’ells estan xerrant. Quan entra un votant fan una pausa en les seves converses i recullen el seu sobre. A aquestes hores, la majoria de les persones que van a votar asseguren que van «per obligació» i asseguren que «és el meu deure». A diferència del matí, molts dels assistents no volen manifestar l’orientació del vot

Els interventors corroboren aquesta impressió. Asseguren que «al matí hi havia molta gent, ara s’ha calmat». Al matí la gent venia a votar «amb més ganes que mai», i ara a la tarda s’ha frenat l’assistència i la gent ve «perquè sempre ho fan». «Ja no tenim massa feina, estem esperant que siguin ja les 20h per recomptar vots i marxar».

Les poques persones que s’animen a manifestar què han votat asseguren haver-ho fet, majoritàriament, per noves formacions, és el cas de Movem Martorell. Afirmen anar a votar perquè la ciutat necessita un canvi, són els més orgullosos del seu vot, alguns ho fan per obligació i altres contents i amb il·lusió, però tots orgullosos del seu vot. Dues parelles joves afirmen voler un canvi en les polítiques de la ciutat, però són pessimistes; «CiU sempre acabarà guanyant a Martorell».

Posteriorment, surt un home de poc menys de 40 anys. «He votat SOM Martorell, perquè estic fart de la corrupció». Coincideix amb els votants de Movem, més joves, en afirmar el seu poc optimisme. «Guanyarà el mateix de sempre, però vull que a nivell global es vegi que estem molt cremats.»

No tots, però, opten per noves formacions. Una dona d’edat avançada es mostra orgullosa d’haver optat per CiU. «Sempre els he votat, no tinc cap queixa i aquí anem molt bé». Altres persones, en opinen en una línia semblant, que la gestió actual és bona o «no tan dolenta», però augmenten les que no volen manifestar el seu vot, nervioses i amb presses davant les preguntes. «Sempre em reservo qui voto, és una cosa molt personal, però considero una obligació anar-hi». «No tinc cap dubte que acabarem guanyant».

Hi ha opinions per tots els gustos, i es fa difícil treure conclusions. Regna la impressió que l’Ajuntament es mantindrà igual, alguns ho veuen amb pessimisme i d’altres, se n’alegren. El fet, és que Martorell ha estat liderada des de fa molts anys per una majoria absoluta de CiU, capitanejada per el seu alcalde alhora president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, que enguany ja no es presenta a la reelecció. Aquests canvis de lideratge i l’aparició de noves forces i noves aliances ciutadanes, generen oportunitats diverses… caldrà veure els resultats!

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here