La celebració del congrés mundial de telefonia mòbil a l’Hospitalet de Llobregat en el mes de març ha afectat de manera positiva en l’ocupació i tarifes dels hotels i apartaments de la comarca, segons un estudi de L’observatori comarcal del Baix Llobregat 

L’ocupació hotelera durant els dies del congrés va superar el 98% del total, els apartaments l’ocupació va ser del 73%. La tarifa que es va aplicar aquests dies en els hotels va superar els 148€ (61€ era la tarifa mitjana del trimestre), en els apartaments la mitjana de tarifes en el congrés va superar els 122€ (67€ era la tarifa mitjana del trimestre).

Segons les dades publicades per l’Observatori, l’ocupació hotelera del primer trimestre de 2015 és del 52,8% a hotels i del 53,3% a apartaments del Baix Llobregat. L’ocupació hotelera i d’apartaments augmenta respecte el mateix trimestre de l’any anterior. Es registra l’ocupació hotelera del mes de març més elevada dels darrers 7 anys.

El canal directe continua sent el prevalent en els canals de reserva de les places hoteleres (49% del total de reserves) i també en els apartaments (51%). Els clients individuals romanen com el principal segment de l’ocupació hotelera (el 69%) i dels apartaments (78%).

El preu mitjà d’una habitació doble als hotels de la comarca ha estat de 60,5€. Les tarifes augmenten respecte el trimestre anterior però disminueixen respecte el mateix trimestre de l’any anterior.

El 61,5% dels clients han vingut a la comarca pernegocis, aquest motiu d’estada augmenta. Amb referència el mateix període de l’any anterior sónvacances i activitats esportives els motius d’estada que augmenten al Baix Llobregat.

El primer trimestre de l’any es caracteritza pel predomini del client espanyol (en hotels) i delestranger (en apartaments). Respecte el primer trimestre de 2014 augmenta el pes del client valencià i xinès.

L‘ocupació observada supera a l’ocupació prevista. Els principals indicadors del clima empresarial mostren una millora, respecte el mateix període de l’any anterior, de les perspectives del sector tant en la marxa del negoci, facturació, preus de venda o nombre d’ocupats.

Podeu consultar els informes complets a la pàgina web de l’Observatori.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here