Castelldefels acull el proper divendres 19 de juny una jornada internacional titulada “Esport a la platja” que té com a objectiu informar sobre la dinamització esportiva del litoral com a element de projecció exterior de la ciutat

L’Espai del Mar (Passeig Marítim 271-275) acollirà el proper divendres 19 de juny de 10 a 14h i de 15,30 a 18,30h una jornada dedicada a parlar de l’esport com un sector amb un gran potencial per a la dinamització social i econòmica dels territoris, per a la projecció internacional i per a la captació de noves oportunitats.

Les platges són uns espais que sovint s’utilitzen per desenvolupar aquest potencial. La regidora de Presidència de l’Ajuntament de Castelldefels, Sonia Motos, ha declarat que “cada vegada més ciutats estan treballant per adaptar el seu litoral com a lloc per a la pràctica d’esports durant tot l’any com a Castelldefels.

La platja s’està convertint en un espai de salut i d’esport i en un element de cohesió de la ciutat. Alhora, la seva dinamització esportiva pot convertir-se en un important actiu per a la internacionalització i en un element de projecció de la ciutat com a destinació de qualitat “.

Aquesta jornada organitzada per l’Ajuntament de Castelldefels és un primer punt de trobada i de reflexió entre ajuntaments de França, el Marroc i Espanya que gaudeixen d’una platja en el seu terme municipal, i representants d’associacions esportives i entitats privades. Les persones o entitats que participen tenen en comú el seu interès en apostar per unes activitats sostenibles per a tots els públics, com són les esportives, que aporten un nou valor a la platja durant tot l’any i que permeten gaudir del litoral a la pròpia ciutadania ja les persones que visiten la ciutat d’una manera molt més activa, sense grans inversions i amb la mínima pertorbació possible del medi natural.

El programa de la jornada consisteix en una conferència inaugural titulada “Reptes i oportunitats de l’esport a la platja per a la projecció internacional de la ciutat”; la conferència “L’esport com a factor de promoció de les ciutats” a càrrec de l’atleta de Marató, Martín Fiz, Premi Príncep d’Astúries dels Esports en 1997 amb l’equip espanyol de marató i Millor atleta espanyol de l’any.

Completaran la jornada dues ponències i dues taules rodones d’intercanvi d’experiències de representants tècnics municipals de Castelldefels i d’associacions esportives que coneixen el que implica l’organització d’activitats a la platja; així com diversos tallers pràctics especialitzats en diferents esports en concret i sobre l’organització d’esdeveniments relacionats amb els mateixos sobre la sorra.

El dissabte 20 de juny serà possible gaudir de diverses activitats esportives a la platja com tennis-platja, handbol, voleibol i carreres de fons. La jornada està organitzada per l’Ajuntament de Castelldefels, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i de la Plataforma Local-Med i la inscripció és gratuïta i obligatòria per l’aforament limitat de la sala.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here