Sanz va guanyar la medalla d’or a la prova d’Enduro X, disputada a Austin, en un ajustat duel amb la porto-riquenya Tarah Geiger. És el quart triomf de la pilot de Corbera patrocinada per KH-7, l’única espanyola que ha guanyat a la “olimpíada” dels esports extrems. La pluricampeona de les dues rodes desbanca a la nord-americana Maria Forsberg i es converteix en la pilot amb més ors en aquesta modalitat

Sanz va aconseguir una fantàstica victòria al Circuit de les Amèriques, a Austin (Estats Units), a la final femenina d’Enduro X i es va penjar la seva quarta medalla d’or en la “olimpíada” dels esports extrems. La pilot baixllobregatina de KH-7, l’única espanyola que ha guanyat en aquesta modalitat, supera d’aquesta manera a la nord-americana Maria Forsberg, que no va poder passar del sisè lloc, en el rànquing de triomfs.

La 16 vegades campiona del món i 9ª classificada en el Dakar 2015, es va imposar a la porto-riquenya Tarah Geiger i a la nord-americana Kacy Martinez, defensora del títol, en un selectiu circuit de endurocross amb tocs de supercross. Sanz va acabar amb 7 segons d’avantatge sobre la segona, una diferència que no reflecteix l’ajustada final.

“Estic molt contenta per la victòria assolida i per tornar a competir en els X Games després d’un any d’absència. Ha estat una prova molt renyida i això encara li dóna més valor al resultat. Aconseguir quatre ors en Enduro X està molt bé, però francament jo no em fixo en si és un rècord o no, el que m’interessa és fer-ho bé i guanyar l’edició que tinc davant meu”, sentencia la pilot de Corbera en unes declaracions a la web laiasanz.com

La carrera va ser apassionant, amb un duel entre Sanz i Geiger. Ambdues es van alternar en diferents moments al capdavant de la classificació, la qual cosa va afavorir l’espectacle i va carregar d’emoció la prova.

Sanz va sortir a la pista amb una KTM 350 EXC-F que va estar posant a punt a principis de setmana a Califòrnia amb l’ajuda de KTM USA. En els entrenaments de graella va marcar el segon crono, darrere de la porto-riquenya.

L’arrencada va ser fulgurant, Geiger va liderar l’inici però la Laia Sanz, a la zona de roques va superar al seu contrincant per posar-se al capdavant. A partir d’aquí la prova va seguir la mateixa tònica: en els salts, Tarah Geiger, una especialista del motocròs, recuperava terreny i aconseguia situar-se primera, mentre que en la resta d’obstacles era Laia qui, aprofitant la seva tècnica de trial, desbancava la seva rival.

La victòria es va decidir en l’última volta: Sanz anava per davant de Geiger quan ambdues van arribar a la zona de roques, on les altres quatre participants, a les que van doblar, van tenir problemes i van obstaculitzar el pas.

Laia va aconseguir escapar-se de l’embolic, però a la porto-riquenya li va costar més i va perdre l’única opció que li quedava. No va haver-hi temps per més i la de KH-7 només va haver de dirigir-se a la meta per saltar sobre l’últim obstacle davant la bandera final, coronant-se com a nova reina dels X Games.

“Sabia que la carrera seria així. Havia d’aguantar, no posar-me nerviosa i no fallar perquè aquestes carreres poden ser una loteria. Tarah és molt ràpida i salta molt bé, un aspecte que jo haig de millorar perquè aquí és on ella em guanya. La moto ha anat fantàstica i vull donar les gràcies a KTM USA i a totes les persones que m’han ajudat”, va comentar Sanz en declaracions per a laiasanz.com, abans d’agafar l’avió de tornada a casa.

Font: laiasanz.com

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here