El pregoner de la festa serà el polifacètic José Corbacho que obrirà la programació el divendres 19 de juny a la plaça del Mercat

Enguany, la Festa Major de Sant Joan Despí no podria començar amb més força: el polifacètic José Corbacho serà l’encarregat de donar el tret de sortida amb el pregó, el 19 de juny a les 20 h a la plaça del Mercat.

Corbacho donarà pas a sis dies farcits de propostes: espectacles d’animació de gran qualitat i plenes de sorpreses; balls per a tothom; les actuacions de les entitats… i Txarango i Manel Fuentes com a convidats a l’escenari del parc de la Fontsanta, on els més joves tornaran a ballar i vibrar amb la popular Festa Flaixbac.

La festa dia a dia, activitats principals

19 de juny, comença la Festa
Una mica abans del pregó es farà una cercavila a càrrec de Flicflac (19.30 h), i a les 20 h serà el torn d’un Corbacho que no deixarà indiferent a ningú. La tronada i ball de gegants de la Colla de Geganters donaran per iniciada la Festa Major que continuarà amb la rumba dels Ai, Ai, Ai, i una tornada a la dècada dels 80 amb el concert Los 80 Principales.

20 de juny, flamenc, màgia, festa Flaixbac, espectacles infantils…
Dissabte serà un dia ben farcit. És cap de setmana i el programa festiu convida a sortir al carrer i participar, per exemple, en algunes de les activitats infantils que hi haurà, com ara l’original Laberint Interactiu que s’instal·larà a la plaça d’Antonio Machado on l’enginy i la destresa seran elements fonamentals per sortir d’un embolic de portes i camins. A la plaça de l’Ermita hi haurà un gran espai infantil amb diferents activitats com jocs d’aigua; Externet, una xarxa social a l’aire lliure, i un taller de goma eva. A les 19 hores els gegants tornaran a omplir els carrers amb la 31a edició de la Trobada Gegantera que acabarà amb un ball davant el Centre Cultural Mercè Rodoreda. Aquest dia també tindrem altres activitats destacades com la ballada de l’Esbart Dansaire (pl. de l’Ermita, 20 h); un sopar amb orquestra (pl. Sol Solet 21 h); la Velada Flamenca (pl. del Mercat, 21.30 h) amb l’actuació especial de Paco Candela; la desena Mostra de Coreografies de Festa Major amb Dansadespí (pl. de l’Ermita, 22 h), la màgia del Mag Txema (pl. de l’Estatut, 23 h) i… per acabar, balls, amb la festa de Ràdio Flaixbac.

21 de juny, de Rubianes a la nit més rapera
Els nens i les nenes ho tindran difícil per decidir. I és que l’oferta és nombrosa: al matí, l’Art de les bombolles i Trencada d’Olla Gegant (pl. del Mercat), taller artístic de Jujol (Can Negre) i la Festa d’Aigües (pl. de l’Ermita). A la tarda, els espectacles Strappo (pl. de Catalunya) i les titelles de Palla, Fusta, Pedra (pl. d’Antonio Machado). Ja al vespre, podrem optar entre els balls de Freedom Dance (pl. de l’Ermita, 20 h), la mostra de dansa de Loly Peláez (pl. del Mercat, 20.30 h), el festival de rap Show Rapsusklei meets sr. Wilson, amb l’actuació del santjoanenc Delash (parc Fontsanta, 21 h); el concert d’havaneres amb rom cremat (pl. de Catalunya, 22.30 h); el tribut a Pepe Rubianes (pl. del Mercat, 22.30 h) i l’espectacle de circ-teatre Charabia (pl. de Maria Aurèlia Capmany, 22.30 h).

22 de juny, Manel “Bruce” Fuentes
El presentador Manel Fuentes, un fan incondicional de Bruce Springsteen, puja a l’escenari del Parc de la Fontsana amb la seva banda The Spring’s Team per fer-nos vibrar amb els grans èxits del Boss, a les 22.30 hores, al parc Fontsanta.

23 de juny, revetlles, orquestres i l’actuació dels Txarango
Serà un dia farcit d’activitats tradicionals amb l’arribada de la Flama del Canigó (a les 17 hores), les revetlles que ompliran les places de tots els barris amb sopars a la fresca i ball amb orquestres, i la foguera de la Nit del Ros que organitza la Colla de Diables. A la mitjanit, Txarango pujarà a l’escenari del parc de la Fontsanta per fer-nos gaudir del seu impressionant directe. Un dels grups catalans amb més projecció internacional (ha fet més de 250 concerts en 12 països de tres continents), els Txarango han aconseguit enguany cinc premis Enderrock.

24 de juny, castellers, havaneres i piromusical
Dimecres, 24 de juny, dia de Sant Joan, la festa arriba al final. Al matí, ballarem sardanes (pl. de l’Ermita, 12 h) i ens remullarem amb el Bassal Rock (pl. del Mercat, 12 h). A la tarda, tindrem el tradicional concert líric de sarsuela (Teatre Mercè Rodoreda, 18.30 h); l’animació d’en Pep Callau i el seu Rebombori de Festa (parc Fontsanta, 18.30 h); la trobada castellera amb les colles d’Esplugues, Cornellà i Sant Vicenç dels Horts (pl. de l’Ermita, 19.30 h), i la cantada d’havaneres i rom cremat (pl. del Mercat, 20 h). A la nit, el gran castell de focs artificials, amb música, trons i espurnes de colors (parc Fontsanta, 22.45 h), ens servirà per acomiadar sis dies intensos de Festa Major.

V Ruta de la Tapa, del 20 al 24 de juny
I, de nou, el comerç local ens farà més agradables els dies de festa gràcies a la seva Ruta de la Tapa. 49 establiments tornaran a oferir tapa i beguda per només dos euros. Els ciutadans podran participar en un concurs per escollir la tapa més original i la més saborosa i tenir així opció a guanyar una degustació per valor de 100 euros.

I el 27 de juny, Correfoc de Festa Major
I per arrodonir la festa, el dissante 27 de juny es farà el Correfoc de Festa Major que sortirà des de la plaça del Mercat, al barri de les Planes, a les 22 hores. Recorrerà diferents carrers del barri i acabarà, amb una tronada i petada conjunta al parc de la Fontsanta (detall del recorregut al programa que s’adjunta). Enguany hi participen vui colles de diables i bruixes.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here