Les tres sentències publicades denuncien que les bases del concurs incloïen un programa d’obres “orientatiu”, que posteriorment es va considerar com a “obligat”. Aquí teniu un recull de les diverses reaccions de partits, govern i parts implicades, davant de la sentència

El Govern assegura que hi ha “moltes possibilitats” que recorri davant del Suprem la decisió del TSJC sobre l’ATLL

Munté demana temps per analitzar el fons de la sentència i evita de moment estimar quant costaria repetir el concurs

La vicepresidenta del Govern i nova portaveu, Neus Munté, ha explicat aquest dimarts que hi ha “moltes possibilitats” de recórrer davant del Tribunal Suprem la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya d’anul·lar el concurs d’Aigües Ter-Llobregat.

“Estudiarem en les properes hores quines són les conseqüències immediates d’aquesta sentència, que és complexa, com també la possibilitat bastant òbvia de recurs davant del Suprem”, ha indicat en roda de premsa, on ha evitat estimar quant costaria a la Generalitat repetir el concurs.

“Això no és el final del procediment”, ha insistit Munté, que ha apuntat que és possible que el Govern no sigui l’únic que presenti recurs.

El PSC demana al Govern que acati “escrupolosament” la sentència del TSJC sobre l’ATLL

Els socialistes reclamen que es reverteixi la concessió a Acciona i es preservi la titularitat pública de l’ens

El PSC ha demanat aquest dimarts al Govern que estudiï i apliqui “escrupolosament” la sentència del TSJC que anul·la la concessió d’Aigües Ter-Llobregat (ATLL) a Acciona.

A través d’un comunicat, els socialistes exigeixen a l’executiu que reverteixi “el cúmul d’errors que la sentència posa en evidència” i que s’assumeixin responsabilitats polítiques, o bé en la figura del conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, o bé en la del president de la Generalitat, Artur Mas.

A més, reclamen que es preservi la titularitat pública d’ATLL. Precisament el Parlament debatrà properament una proposició de llei del PSC per garantir la titularitat pública de l’aigua.

ICV-EUiA insta el Govern a aplicar la sentència del TSJC i recuperar la titularitat pública d’ATLL

Els ecosocialistes apunten Mas-Colell com el responsable del “nyap” i li reclamen responsabilitats polítiques
Barcelona

ICV-EUiA reclama al Govern que acati la sentència del TSJC i tiri enrere la concessió d’Aigües Ter-Llobregat (ATLL) al grup Acciona.

“La sentència obre la porta a retornar a ATLL al control públic de l’Agència Catalana de l’Aigua que mai hauria d’haver deixat”, explica el diputat Salvador Milà a través d’un comunicat.

Els ecosocialistes apunten el conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, com el màxim responsable del “nyap” en què s’ha convertit la concessió i demanen que assumeixi responsabilitats polítiques. La necessitat de complir els objectius de dèficit del 2012 van fer, segons Milà, que el conseller no preparés adequadament el concurs per accelerar la privatització.

Acciona recorrerà al Suprem la decisió del TSJC d’anul·lar el concurs d’adjudicació d’ATLL

El consorci assegurà que continuarà gestionant el servei d’abastament d’aigua mentre arriba la decisió definitiva del TS

Acciona i el seu soci BTG Pactual han anunciat aquest dimarts en un comunicat que recorreran davant del Tribunal Suprem -a través d’un recurs de cassació- la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) d’anul·lar el procés d’adjudicació d’Aigües Ter-Llobregat.

Acciona ha recordat que la sentència del TSJC “no té caràcter ferm” i és “contrària a dret i perjudicial” per als interessos del consorci adjudicatari i “per als dels ciutadans usuaris del servei d’aigua en alta a Catalunya”.

En el comunicat, el grup empresarial adverteix que continuarà prestant “el servei d’abastament d’aigua en alta com fins ara” a l’espera de la resolució del Tribunal Suprem.

C’s espera que el Govern faci marxa enrere en la privatització d’ATLL després de la sentència del TSJC

Alonso demana a l’executiu que no recorri al Tribunal Suprem i “entri en raó el més ràpid possible”

C’s confia que el Govern accepti la sentència del TSJC sobre la privatització d’Aigües Ter-Llobregat (ATLL) i faci marxa enrere en la concessió a Acciona.

A través d’un comunicat, el secretari general, Matías Alonso, ha demanat a l’executiu que “entri en raó el més aviat possible” i desfaci el “nyap” de la privatització d’ATLL per evitar que el cost de les indemnitzacions a Acciona sigui encara més gran.

Des de C’s es demana al Govern que no recorri la sentència al Tribunal Suprem perquè el resultat serà idèntic al que ha sentenciat el TSJC i la Generalitat “quedarà desacreditada un cop més”.

Alonso ha lamentat el “nyap” del Govern i el cost en indemnització que suposarà per als catalans.

Agbar valora “molt positivament” les sentències del TSJC sobre l’anul·lació del concurs d’ATLL

La companyia adverteix que un recurs del Govern al TS podria allargar el procés judicial durant dos anys més

Agbar ha celebrat les tres sentències publicades dimarts pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), en què anul·la el concurs que va acabar amb l’adjudicació d’Aigües Ter-Llobregat a un consorci liderat per Acciona.

El director jurídic d’Agbar Aigua, Alejandro Jiménez, ha fet una valoració “molt positiva” després de “dos anys i mig intentant convèncer el tribunal i la Generalitat” que l’adjudicació a Acciona estava “mal donada”.

Jiménez ha previst que si la Generalitat recorre al Suprem es podria allargar el procés judicial durant dos anys més, però ha apuntat que “això no implica que es mantingui Acciona en el contracte” i que abans el TS haurà de determinar si el recurs és admissible.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here