El TSJC sentencia que el concurs que va portar a la major privatització de la història de la Generalitat és nul. La privatització no ha portat cap benefici al servei, al contrari

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha declarat nul el procés de privatització d’Aigües Ter-Llobregat, és a dir, que ni la guanyadora inicial -Acciona- ni l’altre aspirant -AGBAR- es poden quedar amb una de les joies de la corona que la Generalitat va intentar malvendre fa 3 anys.

Cal recordar que el procés de privatització ja va ser fortament polèmic des dels seus inicis, amb multitud de municipis abastits i copropietaris d’ATLL que s’hi oposaren, a més de nombroses entitats socials. Així mateix els arguments per privatitzar-la caigueren un darrera l’altre, com els intents d’atribuir-li una mala gestió –venia de guanyar un concurs internacional a millor empresa pública- o de tenir un deute elevat -que es quedà la Generalitat i en qualsevol cas l’hauríem assumit la ciutadania.

La privatització d’ATLL, en definitiva, respongué a una visió neoliberal de l’economia i fou un gest més de financiarització dels béns comuns i privatització de beneficis. Amb la sentència del TSJC s’anul·la el concurs en la seva globalitat i la pilota passa a la teulada Govern de la Generalitat, qui té l’oportunitat no només de deixar de fer el ridícul sinó de començar a fer polítiques de país i bastir les estructures d’estat que suposadament tant defensen.

Per això des de la Plataforma Aigua és Vida continuarem defensant que es recuperi immediatament la gestió pública d’Aigües Ter-Llobregat i que aquest procés, així com la seva gestió futura, es faci de forma oberta, transparent i amb la participació de les treballadores i treballadors de l’empresa així com amb la societat civil.

 


Aigua és Vida és una plataforma formada per Organitzacions de la Societat Civil de procedència variada: associacions de veïns i veïnes, sindicats, entitats ecologistes, de solidaritat internacional, entre d’altres. Podeu veure les organitzacions adherides a la plataforma clicant aquí.

L’objectiu d’Aigua és Vida és aconseguir que la política d’aigua i la gestió del cicle integral de l’aigua a Catalunya sigui realitzat des del sector públic i comptin amb la participació i el control de la societat civil com a garantia de qualitat del servei i de qualitat democràtica. En aquest sentit, Aigua és Vida denúncia el paper dels sectors lucratius en la gestió de l’aigua i el sanejament que representen les corporacions privades, tant en la part alta del cicle de l’aigua com en baixa.

Tot i que Aigua és Vida actua bàsicament en territori català, dóna suport i es coordina amb altres moviments socials tant a nivell estatal com internacional.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here