Una multitud ha participat del fi de festa gaudint també dels Tastets a càrrec de diferents restaurants, i amb un aplaudit canvi d’ubicació respecte altres anys.

Amb el cel il·luminat per centenars de fanalets Olesa va acomiadar aquest dijous a la nit cinc dies intensos de Festa Major. Va ser una cloenda que, com cada any, va aplegar centenars de persones al parc municipal, que abans de l’encesa i l’enlairament dels fanalets van poder sopar amb les excel·lents tapes preparades, dins els “Tastets de la nostra cuina”, per diferents restaurants locals. Com ja és habitual, va ser un fi de festa especial, lluny dels focs d’artifici i apostant per la música, la llum i els desitjos mentre s’enlairaven els 750 fanalets. Per tot plegat, l’alcaldessa d’Olesa, Pilar Puimedon, no podia amagar la seva satisfacció per la gran participació i civisme que creu ha regnat en la seva primera festa grossa com a màxima autoritat d’Olesa.

Al parc municipal no hi cabia ni una agulla mentre es preparava l’especial comiat de la Festa Major. I és que, res millor que poder sopar a la fresca fent un tast de les variades i suculentes tapes preparades pels restaurants Cal Tallon, Cal Caspe, Cafè del Teatre, Cafè del Centre, el Tap de Suro, l’encant i El Bodegón. Hamburgueses, pa amb pernil, creps, gaspatxo, pinxos i molts plats més diversos van ser les apostes dels diferents restaurants, que aquesta Festa major 2015 estrenaven ubicació a l’espai ubicat just al costat de l’edifici de Cal Mané. I el canvi d’ubicació respecte altres anys va ser un encert segons els centenars de persones que s’hi van aplegar, que van poder degustar les seves tapes en un espai més ampli, a la llum d’uns fanalets i fins i tot ocupant algunes de les taules i cadires que es van disposar per tot l’espai. Els restaurants participants als Tastets no van descansar ni un moment, i també van valorar molt positivament la iniciativa que fa possible que puguin sortir al carrer i participar activament de la cloenda de la Festa Major.

I amb la panxa plena, i ja tocades les 11 de la nit, un mar de gent s’aplegava al voltant del llac del parc municipal per començar a desplegar el seu fanalet, tot seguint les instruccions del nou regidor de Festes, Jordi López. I en pocs minuts, el cel del parc municipal s’omplia dels centenars de fanalets que il·luminaven els desitjos de grans i petits, en una cloenda de la Festa Major en la qual no costava veure adults emocionats i nens encantats de participar activament en un acte que ja s’ha convertit en un dels trets d’identitat de la festa grossa olesana.

 

Per tot plegat, l’alcaldessa d’Olesa, Pilar Puimedon, no podia deixar de somriure en veure com, no només els tastets i l’enlairament de fanalets, sinó també la resta d’actes organitzats dins la Festa Major 2015, havien aconseguit tenir tanta participació ciutadana, no només per la multitud de gent que ha sortit al carrer durant els cinc dies de festa grossa, sinó també per les entitats que han fet possible l’èxit de la Festa Major.

Font: Ajuntament d’Olesa de Montserrat 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here